A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Новини

Дата: від до Скинути

Повитиця польова

Повитиця польова

Повитиця польова (Cuscuta campestris Junk.) Повитиця польова (Cuscuta campestris Junk.) - походить з Північної Америки. Звідти, в процесі розвинення торгівельних відносин, вона поширилась на далекі відстані від свого рідного ареалу, і зараз присутня в багатьох країнах світу. Географія поширення повитиці п. дуже широка: в світі ця рослина присутня в країнах Північної, Центральної, Південної Америки, в багатьох країнах Азії, Африки, Європи, Океанії. В Україні поширена майже на всій території країни, але найчастіше зустрічається в південних областях країни. Масової інтродукції повитиці сприяло як велике різноманіття сільськогосподарських рослин, на яких повитиця живиться та залишає своє насіння, так і наявність підходящих рослин-господарів, на яких повитиця здатна паразитувати. Широкий спектр кліматичних умов, від теплого помірного до тропічного клімату, також сприяв зростанню цієї рослини в багатьох куточках світу.

08:26 24.07.2020

Американський білий метелик

Американський білий метелик

Американський білий метелик (Hyphantria cunea Drury.) Американський білий метелик(HyphantriacuneaDrury.) (АБМ)– багатоїдний шкідник, що пошкоджує понад 300 видів плодових, декоративних, лісових та інших культур, особливо полюбляє шовковицю, клен ясенелистий, волоський горіх, плодові дерева. Його гусениці об’їдають листя на деревах, утворюючи павутинні гнізда. Живлячись, гусениці призводять до часткової або повної втрати листя деревом (дефоліації). При великому спалаху розмноження гусениць, посадки дерев цілком залишаються без листя, окутані білим павутинням. Втрата листя призводить до порушення процесів обміну речовин у рослинах, їх ослаблення, втрати захисної, декоративної, естетичної функції, зниження врожайності плодових культур. При дуже сильному заселенні гусениць ослаблені дерева гинуть.

08:20 24.07.2020

Увага! Долучайтеся до місячника!

Увага! Долучайтеся до місячника!

З 27 липня 2020 року до 27 серпня 2020 року за розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації № 471 -р від 22 липня 2020 року по області проводиться місячник знищення вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.

16:44 23.07.2020

Ми знову в двадцятці найкращих!

Ми знову в двадцятці найкращих!

 За результатами наданої інформації, Фондом "Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу", сформовано черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України. До Вашої уваги 20 найкращих громад Кіровоградської  області станом на 01.07.2020. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інвестиційну привабливість громад у 2020 році. Оцінено по області 54 громади. Оцінено по Україні 1540 громад.

15:24 23.07.2020

Наша громада отримала новенького шкільного автобуса

Наша громада отримала новенького шкільного автобуса

     16 липня 2020 року завдяки кропіткій роботі сільського голови Віталія Колісника та начальника відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Наталії Грязнової наша громада отримала новенького шкільного автобуса!

08:22 17.07.2020

Привітання

Привітання

     Вітаємо всіх бухгалтерів, а особливо наших чарівних фахівців відділу бухгалтерського обліку та звітності -  Інну Липу, Ніну Красовську та Наталію Луговську з професійним святом - Днем бухгалтера та аудитора! Саме від Вас залежить успішність усіх фінансово - господарських процесів в установах!

08:25 16.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь