A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Чи передбачені фінансові стимули для роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю?

Дата: 11.04.2024 10:33
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Так, передбачені.

Насамперед зазначимо, що фінансування заходів з працевлаштування осіб з інвалідністю здійснюється як за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття так і за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Правові підстави для надання фінансових стимулів передбачені законами України “Про зайнятість населення”, “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” та низкою постанов Кабінету Міністрів України. 

За рахунок відповідних коштів відшкодуються витрати на оплату праці осіб з інвалідністю. Також передбачені фінансові стимули на покриття витрат роботодавця на створення робочих місць для осіб з інвалідністю.

Так, урядовою постановою від 27 грудня 2006 року № 1836 (із змінами) затверджено Порядок надання дотації роботодавцю за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю на створення спеціальних робочих  місць для осіб з інвалідністю, зареєстрованих у державній службі зайнятості.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року893 (набрала чинності 29 серпня 2023 року) затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Довідково. Інформація про те, як упродовж 2022-2023 років була реалізована постанова № 893, доступна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/skhbf

Все про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю тут http://surl.li/kqhrn

Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування, контакти тут http://surl.li/pacfp


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь