A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

итрати на проїзд: у якому виді транспорту можуть компенсуватися безробітному під час професійного навчання?

Дата: 04.01.2024 09:42
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Нагадаємо, що для проходження професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації особі компенсуються витрати на проїзд до місця проходження професійного навчання та у зворотному напрямку (ст. 7 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття).

Порядок компенсації зареєстрованим безробітним витрат на проїзд до місця проходження навчання та у зворотному напрямку в період проходження професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації затверджено наказом Міністерства економіки України від 28 вересня 2023 року № 14432 (набрав чинності 21 грудня 2023 року), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 листопада 2023 року за № 1973/41029. 

Пунктом 3 цього Порядку передбачено, що витрати на проїзд компенсуються в розмірі вартості проїзду залізничним транспортом (крім витрат на проїзд у м’яких вагонах, вагонах 1 класу та у міському електротранспорті) і автомобільним транспортом загального користування (крім міського і таксі). Також компенсуються витрати, пов’язані із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах. Також компенсуються страхові платежі на транспорті.  

Наказ Міністерства економіки України від 28 вересня 2023 року № 14432 доступний за посиланням https://is.gd/4tp9TT 

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості та є питання щодо його? Звертайтеся, до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте, контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Пишіть у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

#Правовий_порадник_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь