Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Чи обов’язково учаснику бойових дій для отримання нової професії мати статус зареєстрованого безробітного?

Дата: 04.10.2023 10:56
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Ні, необов’язково.

Нагадаємо, що 19 вересня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості (далі Порядок). Метою відповідного експериментального проєкту є підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.

Відповідно до пункту 2 Порядку, його дія поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених пунктами 2, 11, 13 – 15, 1925 частини першої статті 6 та пунктами 1, 7, 10 – 16 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Ці особи мають належати до категорії застрахованих осіб (фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

У Порядку не йде мова про те, що претендент на здобуття освіти обовязково повинен мати статус зареєстрованого безробітного.

Довідково. Інформація загального характеру про постанову № 984 була розміщена на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 25 вересня 2023 року (посилання тут http://surl.li/lnnaj ). 

Зазначений і подальші матеріали мають на меті більш докладно розкрити інформацію про реалізацію експериментального проєкту.

Корисна інформація про організацію професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також інша інформація щодо реалізації Порядку за посиланням http://surl.li/lnnbl.

Ви шукаєте роботу чи маєте намір змінити свій професійний шлях та плануєте це зробити разом із Державною службою зайнятості? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або за номером телефону (044) 244 94 92.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь