A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які документи подаються для отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Дата: 15.09.2023 15:42
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Для отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю роботодавець подає до філії обласного центру зайнятості заяву за встановленою формою. 

Це врегульовано пунктом 6 Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 (набрала чинності 29 серпня 2023 року). 

До заяви роботодавець додає:

засвідчену ним копію наказу (розпорядження) про прийняття на роботу особи з інвалідністю (або примірник трудового договору), а в разі їх відсутності ― відомості про трудову діяльність цієї особи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

засвідчену ним копію документа, що підтверджує придбання роботодавцем допоміжного засобу (допоміжних засобів) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (договір, рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо)).

Також до заяви має бути додано відомості про господарську діяльність, а також про всю незначну державну допомогу, отриману роботодавцем протягом останніх трьох років, її форму та мету – але під час воєнного стану ці відомості не подаються.

Наголошуємо, що документи обробляються з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

Довідково. Матеріал є черговим з розкриття інформації про зазначену компенсацію. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 12 вересня 2023 року https://is.gd/OxvYAA  

Форма заяви доступна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/St16JV 

Ви роботодавець і у вас виникають питання, пов’язані зі сферою зайнятості?  Звертайтеся до найближчої філії обласного центру зайнятості або їхніх структурних підрозділів! Контакти та e-mail  адреси тут http://surl.li/emipw. Пишіть у Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь