A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Чи може громадянин отримати соціальні послуги в центрі зайнятості без пред’явлення документів?

Дата: 07.07.2023 09:49
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Ні, не може.

Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 446 (далі - Порядок), громадянин має два варіанти отримання соціальних послуг в центрі зайнятості.

Перший варіант – це отримання соціальних послуг зі здійсненням обліку особи, яка шукає роботу. У пункті 4 Порядку виписані обов’язкові документи, які необхідно пред’явити – до них належать паспорт громадянина України та документ (або його електронне відображення), що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Такий документ може не предявлятися якщо у паспорті наявна інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Другий варіант – це реєстрація громадянина як безробітного. У такому випадку предявляються документи, зазначені в пунктах 4, 18 та 19 Порядку.

Особи, які не пред’явили документи, зазначені у пункті 4 Порядку, мають право на отримання інформації про соціальні послуги, що надаються центром зайнятості. Це передбачено пунктом 5 Порядку.

Однак необхідно зазначити, що отримати значний обсяг інформації з питань зайнятості можна на вебсторінках Державної служби зайнятості, у тому числі на вебсторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості https://kid.dcz.gov.ua.

Матеріал є черговим із серії матеріалів з висвітлення постанови № 446. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook  14 червня 2023 року, посилання тут  http://surl.li/hzvmv 

Відповіді на поширені питання сфери зайнятості можна отримати на вебсторінці Державного центру зайнятості (розділ “Громадянам” - “Поширені запитання”), посилання тут https://www.dcz.gov.ua/help.

У вас є інші питання з питань реєстрації, постановки та перебування на обліку у Державній службі зайнятості? Телефонуйте на «гарячу» лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості за номерами: +380665818784 та  (0522) 32 17 68. Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB. Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь