A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які зміни відбулися у законодавстві з питань обчислення середньої заробітної плати?

Дата: 07.07.2023 09:48
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Насамперед нагадаємо, що застрахованим особам,  страховий стаж яких за 12 місяців до реєстрації як безробітних складає не менше 7 місяців,  розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати (доходу). Це врегульовано  Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”.

Розмір середньої заробітної плати обчислюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 року № 1266 (із змінами).

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 червня 2023 року № 561 (набрала чинності 07 червня 2023 року) внесено зміни до пункту 3 вказаного Порядку. До числа поважних причин, з яких не відпрацьовані у розрахунковому періоді відповідні календарні дні, відтепер належать також період, протягом якого працівник проходив строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або проходив військову службу за контрактом, зокрема шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення (якщо в цей період за працівником не зберігався роботодавцем середній заробіток).

Постанова Кабінету Міністрів України від 2 червня 2023 року № 561 тут http://surl.li/hzfdu

У вас виникають питання з питань виплати допомоги по безробіттю працевлаштування, постановки та перебування на обліку? Телефонуйте на «гарячу» лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості за тел.: + 380689001132 або +380934787082 Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у телеграм  https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь