A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Яка максимальна вартість проживання у період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2023 році?

Дата: 11.05.2023 10:26
Кількість переглядів: 73

Нагадаємо, що до витрат, які пов’язані з організацією професійного навчання, належить і оплата вартості проживання безробітного в період профнавчання за сертифікатом (далі сертифікат).

Тож, сертифікатом гарантується оплата центром зайнятості закладу освіти або роботодавцю, що надає платні послуги з організації проживання безробітного в період навчання, вартості проживання безробітного в період навчання в розмірі, що не перевищує п’яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року, за весь період проживання. Це врегульовано п. 15 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 (далі  Порядок). Форма сертифікату є додатком до Порядку.

Станом на 01 січня 2023 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 2684 грн. Відповідно вартість проживання за сертифікатом у 2023 році не може перевищувати 13420 грн.

З постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 та формою сертифіката можна ознайомитися на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/0wknoX

Примітка. Наведений матеріал є черговим в серії запитань-відповідей щодо застосування норм Порядку. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook  02 травня 2023 року.

Є бажання за сприяння Державної служби зайнятості пройти професійне навчання за професіями, актуальними на ринку праці? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB   Ми є у Telegram t.me/dcz_kir

 

#служба_зайнятості#Правовий_порадник_шукача_роботи

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь