A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які норми законодавства про зайнятість населення наберуть чинності 29 квітня 2023 року?

Дата: 02.05.2023 08:41
Кількість переглядів: 89

Нагадаємо, що 29 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці. Окремі його положення набрали чинності 29 січня 2023 року, деякі норми наберуть чинності 29 квітня 2023 року, а окремі його норми не є чинними під час дії воєнного стану.

У частині, що стосується змін до Закону України Про зайнятість населення, з 29 квітня 2023 року наберуть чинності зміни, якими цей Закон доповнено статтею                     26-1 Сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних та викладено в новій редакції статтю 29, яка буде мати назву Розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді.

Ці зміни стосуються питань надання роботодавцям компенсацій при працевлаштуванні осіб, що перебувають у статусі зареєстрованих безробітних понад 6 місяців, та окремих категорій молоді (віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років при працевлаштуванні на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної служби при працевлаштуванні на перше робоче місце (після такого звільнення)). Також удосконалюються норми законодавства, які передбачають проходження здобувачами професійної та вищої освіти стажування у роботодавців.

Текст Закону України від 21 квітня 2022 року № 2622-IX та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу зайнятості, розміщені на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/nZnHV3 

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Ми є у Telegram t.me/dcz_kir

 

#служба_зайнятості #Правовий_порадник_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь