A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Що таке ваучер і з якою метою він видається?

Дата: 02.05.2023 08:35
Кількість переглядів: 66

Ваучером є документ, що дає особі право на проходження одного з видів професійного навчання. Таким навчанням може бути перепідготовка за робітничою професією, спеціалізація чи підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Або ж ваучер дає особі право на підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю. Ваучер дає особі право на підготовку на наступному рівні освіти, крім третього освітньо-наукового чи освітньо-творчого рівня вищої освіти.

Ваучер гарантує особі оплату її навчання центром зайнятості.

Право на одноразове отримання ваучера в Державній службі зайнятості для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці мають окремі категорії громадян.

Слід зазначити, що зареєстровані безробітні не мають права на отримання ваучера. Але це не позбавляє їх права на проходження професійного навчання. Навчання безробітних проводиться на підставі відповідного сертифіката.

Правові підстави видачі ваучерів регулюються статтею 30 Закону України Про зайнятість населення. Процедурні питання видачі ваучерів врегульовані Порядком видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (зі змінами).

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/6czbRh 

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості та опановувати нові знання? Слідкуйте за онлайн графіком формування груп http://surl.li/cbiig

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь