A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які зміни відбулись в правових питаннях організації професійної орієнтації?

Дата: 21.04.2023 09:04
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Нагадаємо, що правові питання організації професійної орієнтації зареєстрованих безробітних та шукачів роботи врегульовані статтею 33 Закону України Про зайнятість населення та Порядком надання послуг з професійної орієнтації осіб, затвердженим наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 30 жовтня 2020 року № 2203, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13 листопада 2020 року за № 1129/35412 (далі - Порядок).

До вказаної статті Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці були внесені зміни. Вони стосуються нового визначення процесу професійного інформування та запровадження ще одного різновиду професійної орієнтації – професійної діагностики.

З метою приведення Порядку у відповідність із вказаними змінами, Міністерством економіки України 28 лютого 2023 року видано наказ № 1090 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15 березня 2023 року за № 458/39514). До цього наказу внесені процедурні зміни наказом від 22 березня 2023 року № 1531 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 березня 2023 року за № 498/39554). Ці накази набрали чинності 11 квітня 2023 року.

Змінами до Порядку, зокрема, визначено, що послуги з профконсультування, профвідбору чи профдіагностики можуть здійснюватися з використанням інформаційно-комунікаційних систем та з урахуванням вимог, що визначені для конкретного виду трудової діяльності, професій, професійної кваліфікації, посади, кваліфікації, вакансії.

 Примітка. Ознайомитись з текстом наказу № 1090 (із змінами) можна на правовій вебсторінці  https://is.gd/aeAymc

 

#служба_зайнятості #Правовий_порадник_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь