A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Звіт голови села про результати роботи Ганнівської сільської ради за 2022 рік

Дата: 31.03.2023 08:40
Кількість переглядів: 788

Звіт

про результати роботи Ганнівської сільської ради

 Новоукраїнського району Кіровоградської області за 2022 рік

 

Відповідно до ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Ганнівський  сільський голова, звітуючи про проведену роботу та роботу виконавчих установ сільської ради за 2022 рік.

 

Ніхто з нас не очікував, що у ХХІ столітті  крім пандемії COVID – 19  ми стикнемося  з вторгненням  росії на територію нашої держави. Війна вплинула не тільки на громадянське суспільство, а й на діяльність органів влади.

Ми  змушені були зупинити капітальні видатки, відкласти готові до реалізації проекти.

Проте, Ганнівська сільська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус зробили все від них залежне для звичного функціонування громади.

Головним завданням у роботі  апарату ради  стала координація роботи усіх ланок, виконавчих органів, комунальних підприємств громади, старост сіл та співпраця з силами територіальної оборони та ЗСУ.

Повномасштабне  вторгнення російської федерації  в Україну зруйнувало наші  задуми з розбудови громади, відтіснили на другий план реалізацію важливих для людей проектів, посіявши біль і тривогу.

Захист нашої свободи та територіальної цілісності дається нам дорогою ціною. Ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати героїв, які ціною свого життя виборювали  нашу свободу.

Герої –воїни нашої громади!

Ткаченко Андрій Валерійович, 11.12.1979 року народження – загинув 19.10.2014 року

Козленко Сергій Миколайович, 31.07.1993 року народження – загинув 28.05.2015 року

Кінша Олександр Геннадійович, 06.05.1998 року народження - загинув 03.03.2022 року

Гушан  Іван Георгійович, 26.03.1997 року народження- загинув 03.03.2022 року

Касяненко Василь Михайлович, 26.10. 1985 року народження- загинув 28.04.2022 року

Саусь Владислав  Миколайович, 30.11.1993 року народження- загинув 07.05.2022 року

Маслюков Микола Миколайович,14.09.1982 року народження- загинув 09.09.2022 року

Онищенко Олександр  Вікторович, 09.04.1991 року народження- загинув 09.10.2022 року

Урба Ігор Миколайович, 15.05.1968 року народження- загинув 15.10.2022 року

Шамшур Анатолій Анатолійович, 19.07.1976 року народження- загинув 01.11.2022 року

Позняков Віталій Сергійович, 01.04.1993 року народження- загинув  28.11.2022 року

Веліков Олександр Вікторович, 05.06.1989 року народження- загинув 24.12.2022 року

Сьогодні Україна об’єднала всі зусилля та енергію волелюбства, щоб дати рішучу відсіч ворогу. Ми  не єдині в своєму прагненні відстояти рідну землю і перемогти. Кожен, незалежно від віку, соціального статусу, політичних уподобань, робить свій внесок у Перемогу. Нас не здолає ні ворожий вогонь, ні темрява, ні холод! Бо ми – українці!

Загалом за 2022 рік  лише працівниками сільської ради та  всіх відділів було зібрано понад 120 тис. грн., які були спрямовані на придбання всього необхідного для наших захисників ( ТРО, ППО, ЗСУ)  - продукти харчування, приготування смаколиків, лопати, топорища, сокири, відра, кирки, спальні мішки, ліки та антисептичні засоби. Також приймали активну участь в облаштуванні місць проживання ВПО та пунктів Незламності .

Значну допомогу надавали і продовжують надавати сільгосптоваровиробники: кошти, паливо, будівельні матеріали, техніку, продукцію, необхідне для будівництва блок-постів, пунктів спостережень, інших захисних споруд.

Важливою була і є підтримка областей, які деокуповані. Для Херсонської, Харківської областей було зібрано силою наших підприємців та сільської ради гуманітарний вантаж, який складався з будівельних матеріалів, продуктів харчування, предметів першої необхідності.

Дякую всім жителям Ганнівської громади за патріотизм, жертовність та силу духу! Ми переможемо, бо з нами Правда, Боже благословіння та підтримка всього світу!

І все ж, попри війну, наша громада жила повноцінним життям.

Спільними зусиллями вдалося реалізувати чимало із поставлених завдань і досягнути позитивних результатів завдяки конструктивній роботі  працівників всіх  підрозділів сільської ради , депутатського корпусу, керівників установ, підприємств та організацій, підприємців, а також активних жителів громади.

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчої влади впродовж звітного періоду відбулося 5  пленарних засідань Ганнівської  сільської ради, на яких прийняли 194 рішень з актуальних питань життєдіяльності громади . Це дає можливість вирішити ряд важливих питань життєдіяльності громади, управління майном,  земельними питаннями та питань порушених у зверненнях громадян, клопотаннях підприємств, установ та організацій. Найважливішими серед них стали питання про прийняття бюджету Ганнівської  сільської  ради Новоукраїнського району Кіровоградської області  та програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2023 рік,  сільських галузевих програм , про встановлення місцевих податків та зборів, про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг.

Рішення сільської ради приймались відкритим поіменним голосуванням.

Усі питання, які розглядалися на сесіях, в обов’язковому порядку були попередньо опрацьовані на засіданнях постійних комісій.

 

Попри все, ми стараємось вирішувати соціально - побутові проблеми наших мешканців.

Так станом на 31 грудня 2022 року до сільської ради надійшло 88 звернень громадян. Усі звернення, що надходять до сільської ради, розглядаються її керівництвом та надаються відповідні доручення виконавцям щодо вивчення, перевірки і вирішення порушених у зверненні питань. Авторів звернень обов’язково повідомляють про результати розгляду.

Особистий прийом громадян сільським головою здійснюється:

                                   вівторок, п’ятниця – з 9:00 до 12:00.

Графік

виїзного прийому громадян посадовими особами

виконавчого комітету Ганнівської сільської ради

Новоукраїнського району Кіровоградської області

Кропивницький

старостинський округ

перший четвер місяця

з 9.00 до 11.30 год

Шишкинський

старостинський округ

другий четвер місяця

з 9.00 до 11.30 год

Григорівський

старостинський округ

третій четвер місяця

з 9.00 до 11.30 год

Приютівський

старостинський округ

четвертий четвер місяця

з 9.00 до 11.30 год

 

   Прийом  громадян здійснюється в адміністративних приміщеннях старостинських округів:

  1. с. Кропивницьке, вул. Кропивницького №7, Новоукраїнського району Кіровоградської області;

  2. с. Шишкине,  вул. М.Лаврова №1, Новоукраїнського району, Кіровоградської області;

  3. с. Григорівка,  вул. Центральна №69, Новоукраїнського району, Кіровоградської області;

  4. с. Приют, вул. Кропивницького №7, Новоукраїнського району, Кіровоградської області.

   Старости особистий прийом проводять протягом робочого часу, а прийом громадян працівниками структурних підрозділів проводиться щоденно.

   Також забезпечується прийом електронних звернень громадян через офіційний вебсайт Ганнівської громади:  gannivka2@ukr.net

   Виконавча діяльність сільської ради здійснювалася через виконавчий комітет, який проводив свою роботу, спрямовану на вирішення соціально-економічних, адміністративно-господарських, житлово-комунальних  та інших важливих проблем громади. До його складу включені представники різних сфер діяльності та галузей, які мають досвід професійної діяльності і можуть впливати безпосередньо на вирішення ключових проблем населених пунктів.

   Виконавчий комітет координує й контролює роботу апарату виконавчого комітету та підприємств і установ, що належать до комунальної власності  Ганнівської  сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області .

    Усього за звітний період проведено 13 засідань виконавчого комітету, розглянуто  94 питань.

    Протягом 2022 року здійснювався моніторинг виконання  контрольних документів, з них розпорядження та  доручення голови обласної військової адміністрації. Значна увага приділяється якості підготовки документів та дотриманню термінів їх виконання, порушень терміну виконавської дисципліни не встановлено.  Виконання контрольних документів забезпечувалося такими відділами: загальний відділ,  соціального захисту населення, служба у справах дітей, житлово-комунального господарства, фінансового відділу.

   Географічне розташування Ганнівської  сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, кількість та територіальне розташування сіл, що входять до її складу, зумовило потребу у забезпеченні територіальної (фізичної) доступності отримання послуг її мешканців.  Обслуговування здійснюють старости відповідних старостатів, їм допомагають 4 діловоди та 4 землевпорядники . Зазначені робочі місця розміщено в приміщеннях колишніх сільських рад, вони обладнані  персональними комп’ютерами, на стендах представлена необхідна інформація, пов’язана з отриманням адмінпослуг. В кожному старостинському окрузі здійснюється реєстрація  та зняття з реєстрації місця проживання громадян, оформляються акти цивільного стану, надаються послуги з оформлення субсидій, пільг, соціальних виплат.

   Депутати сільської ради також працюють на своїх виборчих округах, надають характеристики, акти обстеження умов проживання, підтвердження проживання без реєстрації та завжди активно приймають участь в роботі ради/

 

     До складу Ганнівської громади входять такі населені пункти:

 

с. Ганнівка  (центр громади), с. Громуха, с. Юр’ївка,  с. Шутенька,                              с. Шишкине, с. Острівка, с. Григорівка,  с. Караказелівка, с. Приют, с. Куликова Балка, с. В'юнки, с. Кропивницьке, с. Вільні Луки, с. Трудолюбівка,                                 с. Лозоватка.        

    Населення  сіл  підвідомчої території станом на 31 грудня 2022 р.  становить  4143 чол.

Земля -  основне національне багатство держави.

Сільська рада  розташована  на землях, площею 29505,53 га.

З них землі сільськогосподарського призначення складають 27267,4873га.

  • землі сільськогосподарського призначення  - 27 267,4873 га;

  • землі житлової та громадської забудови  - 567,21 га;

  • землі історико культурного призначення  - 1,5863 га;

  • землі лісогосподарського призначення - 1121,1251 га;

  • землі водного фонду - 345,1706 га;

  • землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики оборони та іншого призначення  - 202, 5298 га.

      На території громади проводять свою діяльність 36 селянських фермерських господарств, 9 товариств з обмеженою відповідальністю, 2 приватні агрофірми, 6 приватних підприємств, та 439 громадян, які одноосібно обробляють свої земельні частки паї площа яких складає  2648,7239 га

    В оренді юридичних осіб знаходиться 1550,5561 га земель комунальної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, 128,4061 га під господарськими будівлями і дворами, 65,4451 га для рибогосподарських потреб.

    В оренді фізичних осіб знаходиться 433,8695 га земель комунальної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, 28,5853 га під господарськими будівлями і дворами, 134,8411 га для рибогосподарських потреб, 97,4844 га для городництва, 60,2799 для ведення фермерського господарства, 23,4868 га для сінокосіння та випасання худоби.

ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ

Аналіз демографічних  показників громади:

В 2022 році народилося  - 27 дітей,

померло - 38 чоловік

одружилися - 10 пар

ГУМАНІТАРНА СФЕРА

     Підвищення правосвідомості громадян, профілактика та недопущення  правопорушень. На основі плану скоординованих дій проводиться робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих ситуаціях та з особами, які схильні до зловживання спиртними напоями,  з підлітками та молоддю, які схильні до правопорушень, з особами, які відбували покарання за скоєні злочини в місцях позбавлення волі.

    Сплановано проведення  особистого прийому громадян дільничним інспектором поліції  Дзензурою Станіславом Леонідовичем                                 (0682155748). Звіт роботи дільничного інспектора проводиться щоквартально. Посилено увагу зі сторони громадськості та школи до сімей, де батьки не займаються вихованням дітей та де діти схильні до правопорушень.

   Виділено субвенцію національній  поліції  на суму - 90 000 грн.

   Ми зіштовхнулися із викликами, які були пов’язані як із необхідністю оперативної організації оборони своїх території, так і потоком внутрішньо переміщених осіб, які масово почали виїжджати до більш безпечних територій.

   З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну по Ганнівській сільській раді  станом на 01.03.2023 року зареєстровано 485  внутрішньо переміщених осіб, які стали на облік після 24 лютого 2022 року.

   Транзитом чи тимчасово розміщеними особами стали -4 00, з них: 102 – це діти.

   Постійне проживання -85 осіб , з них: 28 осіб - діти.

    Для створення належних умов проживання та забезпечення прав, базових потреб внутрішньо переміщених осіб залучаються громадські та міжнародні організації, такі як:  «ЮНІСЕФ» та «Червоний Хрест», «Десяте квітня», а також місцеві підприємці та люди, які не байдужі, завжди готові прийти на допомогу і підтримати. Внутрішньо переміщеним особам надається матеріальна, психологічна та  гуманітарна допомога, продуктові та гігієнічні набори, дитячий й підлітковий одяг та дитячі підгузки, дитяче харчування, канцелярське приладдя, ковдри, подушки, матраци, обігрівачі та теплові вентилятори, мікрохвильові печі та скороварки.

      Особливої уваги у 2022 році потребувало питання соціального захисту населення. Сільською радою на належному рівні організовано дану роботу. Зокрема, постійно, на контролі сільської ради надання соціальних послуг для багатодітних сімей, осіб та дітей з інвалідністю. Окремо слід зазначити роботу з внутрішньо-переселеними особами. Хочу подякувати усім працівникам сільської ради, старостам, директорам шкіл і садочків, медичним працівникам, працівникам культури, депутатам за чітку організацію роботи з прийняття біженців. З перших днів війни пліч-о-пліч Ви приймали людей, готували їжу, жертвували свій час і кошти.

   Забезпечення надання якісних соціальних послуг, прийом документів для призначення різних видів державних соціальних допомог, житлових субсидій та пільг здійснюється  за допомогою   ПК «Соціальна громада».

    Відділом соціального захисту населення Ганнівської  сільської ради  та старостатами за 2022 рік  було прийнято від громадян та передано на опрацювання –  655  заяв-звернень:  на житлову субсидію  -  502, на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям – 51, на   допомогу на дітей одиноким матерям – 5, на державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю -  6, на тимчасову  державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла  загального   пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату – 6, на допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях  - 4, на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами  - 27, на допомога при народженні дитини  - 27, на допомогу на дітей, компенсацію на пакунок  «Малюка»  - 27.

   Станом на 31.12.2022 року  взято на  облік та видано довідки  445 внутрішньо переміщеним  особам, зареєструвалися самостійно через ДІЮ – 40 осіб  та  оформлено щомісячну допомогу на проживання – 485 внутрішньо переміщеним особам, також надається допомога в оформленні раніше отриманих виплат, переведення їхніх особових справ за місцем проживання.

  Проведено  7 засідань  виконавчого комітету Ганнівської сільської ради, де було розглянуто  заяви на лікування, поховання, вирішення матеріально-побутових питань  та   подано на затвердження для здійснення виплати за рахунок коштів сільського  бюджету:

  • на лікування   тяжкохворих громадянам, лікування пораненим, травмованим учасникам б/дій –33 500,00 грн.;

  • на  поховання  учасників бойових дій  -  110 000,00 грн.

  • до 15 лютого, Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав, учасникам б/дій в  Афганістані  -10 000,00 грн.

  • до 8 травня, Дня пам’яті та примирення, учасникам, вдовам та інвалідам Другої світової війни- 13 000,00 грн

  • до 3 грудня, Міжнародного Дня людей з інвалідністю (дітям з інвалідністю) –    3 000,00 грн.

  • до Дня народження на 90 і 99-річчя  -  2 000,00 грн.

  • до 14 грудня, Дня вшанування  учасників  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  – 29 000,00 грн.

    Спеціалістами відділу соціального захисту населення взято участь у 12 онлайн – семінарах та  онлайн –навчанні.

    Соціальний захист – це сама складна ділянка в роботі місцевого самоврядування, робота з незахищеними, вразливими верствами населення. Багато робочого часу витрачається на прийом громадян, вислуховування їхніх проблем, роз’яснення, консультації. Проводиться інформування населення через засоби масової інформації в соціальній мережі.  Кожне звернення громадян  не залишається без розгляду,  кожному надається  інформація про їхні можливості на отримання соціальних допомог, пільг та виплат.

    Надання соціальних послуг особам  похилого віку, одиноким та інвалідам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, соціальні послуги особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги за місцем проживання – головне завдання Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», в якій функціонують структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома та відділ соціальної роботи.

   У відділі соціальної «Допомоги вдома» за 2022 рік отримали соціальні послуги 16 осіб,  які не здатні до самообслуговування, втратили частково або повністю рухову активність і потребують сторонньої допомоги. Соціальну послугу «Догляд вдома» надають 5 соціальних робітників. В середньому навантаження на одного робітника  -   4-5  осіб. На функціонування цього відділу було виділено з бюджету Ганнівської сільської ради   618 900 грн.

    На належному рівні працює і Служба у справах дітей виконавчого комітету Ганнівської сільської ради дітей  основними завданнями діяльності якої  є  забезпечення прав  та законних інтересів дітей на території громади.

     Діяльність служби спрямовувалася на реалізацію державної політики щодо соціального захисту дітей, запобігання та подолання дитячої бездоглядності та безпритульності. Забезпечення дотримання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування, влаштування в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиток сімейних форм виховання в громаді, підвищення рівня правової культури у сфері охорони дитинства - основні пріоритети спільної діяльності служби у справах дітей виконавчого комітету з зацікавленими структурними підрозділами сільської ради, що мають відношення до організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.  

     На території громади, станом на 31.12.2022 року, проживає 628 дітей.

     Служба у справах дітей, відповідно до вимог чинного законодавства має право контролювати на підпорядкованій території  родини, в яких є ризик відібрання дітей та сім'ї,  в яких є прояви насильства та порушень прав дітей.

     Для своєчасного виявлення дітей, із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, які схильні до негативних проявів, на початку року начальником служби було складено, а головою сільської ради затверджено, графік проведення спільних рейдів «Діти вулиці», які охоплюють усі території старостинських округів громади. Для проведення цих рейдів та проведення  роботи по недопущенню скоєння неповнолітніми правопорушень та злочинів, службою  разом з представниками відділу освіти молоді та спорту культури і туризму Ганнівської сільської ради,  керівниками закладів освіти, старостами старостинських округів, ПОГ Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області, фахівцем із соціальної роботи,  проводилася   відповідна  робота. За результатами проведення рейдів складалися звіти та підписувалися учасниками рейду.

За результатами проведених у 2022 році   26 рейдів,   та проведених 9 засідань комісії з питань захисту прав дитини, (на яких було розглянуто 14 питань), службою  було ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 2 батьків, які безвідповідально поставилися до виконання своїх батьківських обов’язків. Щодо 1 особи у 2021 році було підготовлено та направлено позовну заяву про позбавлення її батьківських прав відносно 2-малолітніх  дітей, позовні вимоги у 2022 році задоволені в повному обсязі.       11 батькам були винесені офіційні попередження. Виявлено 1 дитину,  яка залишила навчальний заклад. Відносно матері дитини було винесення офіційне попередження та направлено матеріали до ювенальної превенції Новоукраїнського  РВП ГУНП в Кіровоградської області для вирішення питання щодо притягнення її до адміністративної відповідальності.

Під час проведення  рейдів «Діти вулиці», основна увага зосереджувалася на недопущенні продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

За звітний період було проведено 21 перевірку об’єктів торгівлі (магазини, бари) громади. Фактів порушень не встановлено. З реалізаторами та власниками об'єктів торгівлі проводилася роз'яснювальна робота щодо їх відповідальності за порушення вимог чинного законодавства.

Інформації, які надходили до служби   про кожну дитину, яка опинилася у полі зору ризику, фахівця із соціальної роботи, поліцейського офіцера громади, старост старостинських округів громади, перевірялися службою  та проводилися заходи щодо захисту прав та інтересів виявленої дитини.

На обліку служби у справах дітей, станом на 31.12.2022 року, перебуває  21 дитина з 7 сімей, які перебувають у складних  життєвих обставинах. Поставлено за звітній період -4, знято 6, із них 3 у зв'язку з досягненням повноліття, 3- подолання складних життєвих умов.

З метою систематичного контролю за вихованням та утриманням дітей в сім'ях, які опинилися в складних життєвих  обставинах, проводяться комісійні обстеження їх житлово-побутових умов проживання.

Так за 2022 рік   було проведено 127  обстежень  проживання дітей різних категорій, а це діти які перебувають в складних життєвих обставинах,  статусні діти під опікою, діти  внутрішньо переміщенні, з багатодітних сімей, діти-інваліди, та діти інших категорій.

З 24.02.2022 року, за звітний період на територію громади прибуло 93 дитини, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, із них 4 дитини позбавлених батьківського піклування та перебували під опікою. На 31.12.2022 року на території громади залишилися проживати 36 дітей. Дітей із  числа внутрішньо переміщених, які перебувають під опікою, немає. 

      На первинному обліку служби перебуває 5 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та  2 дитини, які перебувають на первинному  обліку інших служб, але проживають на території громади.

      Надано статус   дитини, позбавленої батьківського піклування  1 дитині, яку було влаштовано в ДБСТ. Також відносно 1 дитини було внесено зміни у підставу про надання статусу дитини позбавленої батьківського піклування.

       Дві статусні дитини було знято з первинного обліку служби у зв’язку з досягненням повноліття.    

( Відсоток влаштування статусних  дітей до сімейних  форм  виховання  складає 100 %).    

       З метою профілактики недопущення правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, службою  проведено 9 виступів перед учнями у всіх закладах освіти громади та 35 індивідуально-профілактичних  бесід  з учнями.

       З метою популяризації розвитку сімейних форм виховання на території громади, службою було підготовлено 1 матеріал на сайт сільської ради. Всього ж на сайт було підготовлено та оприлюднено 8 інформацій, із них матеріалів різного спрямування, а саме: робота комісії з питань захисту прав дитини, проведення спільних рейдів, роботи служби по профілактиці правопорушень та відповідальності батьків за виховання своїх дітей, інформативні матеріали.

       Протягом року службою проводилася робота щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Субвенції з державного бюджету для отримання коштів щодо придбання власного житла дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та осіб з їх числа, у 2022 році не виділялася.

       Із загальної кількості 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби, 1 дитина має житло на праві власності,(опікун призначений), 1 дитина має  житло на праві користування.

       На 1 дитину - Микитенко Д.В., якій виповнилося 16 років, службою було підготовлено документи та поставлено на соціальний,  соціально квартирний облік рішеннями виконавчого комітету від 27.09.2022 року № 66,67.

       З метою  своєчасного внесення змін в особові справи дітей, які мають житло на праві власності (користуванні), та мають земельні ділянки (пай), службою підготовлені запити та були внесені зміни до обліку нерухомості майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Троє статусних дітей мають земельні ділянки,(пай), на які оформлені державні акти та призначені опікуни.

        На засідання комісії з питань захисту прав дитини службою були підготовлені матеріали щодо встановлення опіки над майном неповнолітнього Дзеркаля В.М., який перебуває на первинному обліку іншої служби, але частка земельної  ділянки дитини знаходиться на території Ганнівської громади. Рішенням виконавчого комітету від 30.08.2022 року №53 було призначено опікуна над майном дитини.

      У службі ведеться облік особистого прийому  та звернень громадян.

      За 2022 рік до служби звернулося 11 громадян громади з різних питань, що стосується служби. Усі звернення своєчасно були розглянуті  та по кожному окремо були прийняті відповідні рішення.

       На виконання та для керівництва в роботі до служби у справах дітей виконавчого комітету сільської рад надійшло 198 матеріалів.  Виконано та підготовлено інформацій, запитів, документів - 226.

МЕРЕЖА ЗАКЛАДІВ, УСТАНОВ ОСВІТИ

    2021-2022 навчальний рік видався не простим і не стандартним для педагогічних працівників, учнів та батьків.

    Військовий стан вніс корективи в організацію освітнього процесу та змусив знаходити шляхи виходу із нестандартних ситуацій.

    Простими  укриттям забезпечено – 10 закладів освіти .  

    Інформація щодо облаштування  найпростіших укриттів у закладах освіти, які використовуються для перебування дітей, учнів і працівників закладів освіти та джерел фінансування для приведення їх у належний стан у 2022 році

Назва закладу освіти згідно мережі

Тип споруди/ укриття

Використані кошти на ремонт  та обладнання укриття, тис.грн

Місцевий бюджет

Позабюджетні кошти

Заклади загальної середньої освіти:

 

 

 

1.Комунальний заклад «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти»

найпростіше укриття

134094,00

 

2.Григорівська філія комунального закладу «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти»

найпростіше укриття

67690,00

 

3.Шишкинська філія комунального закладу «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти»

найпростіше укриття

43713,00

 

4.Приютівська філія комунального закладу «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти»

найпростіше укриття

43942,00

 

5.Кропивницька філія комунального закладу «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти»

найпростіше укриття

52896,00

 

Заклади дошкільної освіти:

 

 

 

1. Ганнівський заклад дошкільної освіти "Сонечко" Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області

найпростіше укриття

16977,00

 

2. Григорівський заклад дошкільної освіти "Ромашка" Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області

найпростіше укриття

44100,00

 

3. Шишкинський заклад дошкільної освіти "Капітошка" Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області

найпростіше укриття

15339,00

 

4.Приютівський дошкільний навчальний заклад "Сонечко" Новоукраїнського району Кіровоградської області

найпростіше укриття

16985,00

 

5.Кропивницький дошкільний навчальний заклад №1 "Ромашка" Новоукраїнського району Кіровоградської області

найпростіше укриття

25360,00

 

     У 2022/2023 навчальному році мережа закладів, установ освіти Ганнівської  територіальної громади становить: 6 закладів дошкільної освіти, 5 закладів загальної середньої освіти.

    У галузі «Освіта» працює 124  працівників, з них: 60 педагогічних працівників та 64 працівники  обслуговуючого персоналу (охоронці, кухарі, кочегари, прибиральниці).

ЯКІСНА ТА ДОСТУПНА ДОШКІЛЬНА ОСВІТА

    Одним із пріоритетних напрямків  роботи галузі є і залишається розвиток дошкільної освіти.

    Відповідно до плану пріоритетних дій Уряду на 2022 рік визначено одне із стратегічних завдань – забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної дошкільної освіти, спрямованої на розвиток первинного соціального досвіду  та позитивних особистісних якостей  як передумови формування наскрізних умінь та ключових компетентностей.

    Одним із важливих завдань відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Ганнівської сільської ради  та педагогічних колективів закладів дошкільної освіти є створення усіх необхідних умов для забезпечення рівного доступу усім дітям віком від 2-х до 6(7) років  до якісної дошкільної освіти.

   Заклади дошкільної освіти сільської ради поступово набувають оновлених підходів щодо надання якісних освітніх послуг дітям відповідного віку, просвітницької роботи з батьками, соціальних гарантій для учасників освітнього процесу, спланованого поступового переходу дитини з дошкільного віку  до шкільного навчання в рамках Нової української школи.

МЕРЕЖА ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

       Для задоволення потреб населення на території Ганнівської  сільської ради стало функціонує 5 закладів дошкільної освіти та 1 заклад Кропивницький ДНЗ №2 на період дії воєнного стану оптимізовано шляхом переведення вихованців до Кропивницького ДНЗ№1 «Ромашка».

    У 2022-2023  навчальному році  дошкільну освіту здобувають 63  дітей віком від 2 до 6(7) років.

     При здійсненні щорічного обліку дитячого населення відстежується тенденція щодо зменшення чисельності народжених та збільшення кількості мігрованих дітей разом з батьками.

На даний час на території Ганнівської сільської  ради проживає  176  дітей віком від 0 до 6 років,  з яких  діти, які відвідують ЗДО - 63.

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

         У  5  закладах дошкільної освіти  Ганнівської сільської ради  організовано трьохразове харчування. 

    У 2022 році встановлено батьківську плату  у розмірі 40% від вартості харчування на день (незалежно від місця проживання). Діти пільгових категорій харчуються безкоштовно за кошти місцевого  бюджету.

    Затверджено  вартість  харчування одного дітодня у ЗДО  Ганнівської сільської ради (рішення сесії Ганнівської сільської ради  від 23.12.2021 №1174 «Про встановлення батьківської плати за харчування  у закладах загальної середньої освіти та  дошкільної освіти Ганнівської сільської  ради в 2022 році») по вікових категоріях в сумі -35 грн.00 коп.

   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 № 786 внесено зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, затверджених постановою КМУ  від 24 березня 2021 року № 305. Нові норми харчування набрали чинності з 1  січня 2022 року та  застосовуються у закладах освіти Ганнівської сільської  ради.

   У 2022/2023 навчальному році у 5 закладах загальної середньої освіти навчаються 291  здобувач освіти.

   Індивідуальну форму навчання організовано для 1 учениці, сімейна (домашня) форма  навчання - Приютівська філія.

   Для 2 учнів  з особливими освітніми потребами в Кропивницькій філії  організоване інклюзивне навчання.

   На базі 5 закладів освіти функціонують 3  групи  подовженого дня для 86 учнів 1-4 класів.

   Створення необхідного освітнього середовища для першокласників, наближеного до умов дошкільного закладу, наступності між дошкільною та початковою ланками освіти – ключові завдання реалізації Концепції Нової української школи.

   У 2022/2023 навчальному році у всіх закладах загальної середньої освіти Ганнівської сільської ради у початковій ланці продовжується реалізація Концепції «Нова українська школа», впровадження нового Державного стандарту початкової освіти.

    Один із викликів Нової української школи — це якісне матеріально-технічне забезпечення. 

Організація освітнього простору навчального кабінету потребує широкого використання ІТ- технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання. 

  Щороку на забезпечення якісної, доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» виділяється субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи. У  2023  році виділено державну освітню  субвенцію в розмірі - 11 056,5 тис. грн.

БЕЗБАР'ЄРНІСТЬ ТА ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ

В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

     Важливим пріоритетом у роботі освітньої галузі є забезпечення якісною освітою дітей з особливими освітніми потребами.

    Реалізація права дітей з особливими освітніми потребами рівного доступу до якісної освіти вимагає забезпечення безбар'єрності до закладів освіти та організації безпечного інклюзивного освітнього середовища.

У 2022-2023 навчальному році інклюзивне навчання організовано для 2 дітей у закладах освіти, а саме : Кропивницька філія комунального  закладу «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти» Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області У закладах загальної середньої освіти працює 2  асистенти  вчителя.

     Інклюзивна освіта – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти шляхом організації навчання дітей у закладах освіти на основі застосування особистісно-орієнтованих методів навчання з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей у навчально-пізнавальній діяльності.

    У 2022 році для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, у закладах освіти, виділено субвенцію на  придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку та надання додаткових корекційно-розвиткових послуг у сумі 14,2 тис. грн

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ

У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

   Важливим завданням у роботі галузі є забезпечення  здобувачів освіти  гарячим харчуванням.

   У 2022/2023 навчальному році всі учні закладів загальної середньої освіти охоплені одноразовим гарячим харчуванням.

   У 5 ЗЗСО організовано харчування учнів. Денна вартість харчування у 2022 році в розрізі вікових категорій становить:

  • 1-4 класи: пільгові та не пільгові категорії - 40 грн.00 коп.;

  • 5-11 класи: пільгові категорії - 40 грн.00 коп.

РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

   У  2021/2022  році  однією  зі   стратегічних цілей,  визначених  Національною стратегією розбудови безпечного i здорового освітнього середовища в Новій українській школі, схваленої Указом Президента України від 25.05.2020 року  №195/2020,  є    розбудова    системи      здорового харчування,   формування     культури харчування та правильних харчових звичок.

   Велику увагу приділено складовим реформи, оновленню нормативної бази, безпечності та якості, ресурсному забезпеченню, культури здорового харчування, строкам реалізації реформи та очікуваному результату.

     На першому етапі реформи системи шкільного харчування особливої  уваги потребує:

  • Впровадження нових підходів до організації шкільного харчування в контексті розроблення нових меню;

  • забезпечення виконання норм харчування, проведення роз’яснювальної    роботи з батьками; впровадження в закладах освіти системи безпечності та якості харчових продуктів i процесів виробництва (HACCP).

     Слід відмітити, що у всіх закладах освіти розроблено та впроваджується у дію система НАССР за спрощеною системою з 1 вересня 2021 року.          

    Пріоритетним   питанням у створенні належних умов для організації якісного харчування є проведення ремонтів та осучаснення матеріально-технічної бази харчоблоків так як технологічне обладнання, вентиляційні системи у більшості закладів освіти застарілі.

ПІДВЕЗЕННЯ УЧНІВ ТА ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

ДО МІСЦЯ НАВЧАННЯ І ДОДОМУ

     Організація регулярного безоплатного підвезення учнів до місця навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти.

    У 2022/2023 навчальному році здійснюється безперебійний та безкоштовний підвіз 3 одиницями шкільного автотранспорту 118 учнів та 12  педагогічних працівників  до 3 закладів освіти Ганнівської сільської ради.

    Для супроводу дітей під час організованого підвезення введено доплату  відповідальним особам в розмірі 20 % від посадового окладу. 

ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ

підключення закладів освіти сільської місцевості до мережі Інтернет

    Важливою складовою організації освітнього процесу є забезпечення закладів освіти якісним доступом до мережі Інтернет.  5  ЗЗСО та  4 ЗДО  підключені  до мережі Інтернет, та в 1 – ЗДО відсутнє підключення. Першочерговим завданням залишається підключення до мережі  Інтернет  1  закладу дошкільної освіти (Кропивницький  ЗДО  № 1 «Ромашка»).

    Відповідно до статті 30 Закону України «Про освіту» заклади освіти формують відкриті й загальнодоступні ресурси з інформацією про свою діяльність та зобов’язані надавати доступ до такої інформації на власних вебсайтах, а у разі їх відсутності – на вебсайтах засновників. Сайт закладу освіти в умовах сьогодення виконує не тільки інформаційну функцію, але є засобом комунікації для всіх учасників освітнього процесу.

    Усі заклади  загальної середньої освіти мають власні вебсайти, на яких розміщена інформація щодо їх функціонування.

    Запровадження інформаційно-комунікаційних технологій для розширення можливостей педагогів і формування в учнів важливих технологічних компетентностей є однією зі складових формули «Нової української школи».

ОПТИМІЗАЦІЯ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ – ВИКЛИК

 ЩОДО  ПОКРАЩЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

   Актуальним на сьогодні є питання оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти, що відповідали б вимогам сучасного освітнього простору та переходу до профільного навчання у старшій школі.

   Головною метою оптимізації мережі закладів освіти є підвищення якості освіти та надання більших освітніх перспектив для громади.

  Відповідно до вимог Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»  до березня місяця планується розробити  План оптимізації закладів освіти на 2023 рік та винести  на розгляд сесії сільської ради.

   Важливим завданням у 2022/2023 навчальному році залишається приведення мережі у відповідність до вимог Законів України «Про освіту»,   «Про повну загальну середню освіту» із визначенням типу закладу (початкова школа).

ОПОРНИЙ   ЗАКЛАД   ЯК ОСНОВА  ЯКІСНОЇ   ОСВІТИ

   Одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі є створення опорних закладів, які мають забезпечити рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

  Центром освітньої, культурної, громадської, методичної роботи Ганнівської територіальної громади є опорний заклад нового типу – комунальний заклад «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти» Ганнівської сільської ради, Новоукраїнського району, Кіровоградської області.

   Створення  і робота такого закладу на території ТГ є своєрідним кроком до закладів освіти майбутнього.

   У ліцеї  створено умови для задоволення освітніх та професійних потреб, постійного вдосконалення освіти, підвищення професійного рівня педагогічних працівників. 

    В закладах освіти громади навчається 289 здобувачів освіти, з них підвозиться 3 шкільними автобусами до закладів:

  1. до Ганнівського ліцею – 66 учнів;

  2. до Приютівської філії – 14 учнів;

  3. до Кропивницької філії – 41 учень.

  Навчальні аудиторії укомплектовані шкільними меблями та частково комп’ютерним та мультимедійним обладнанням.

 Для забезпечення сучасного освітнього процесу заклад постійно поповнюється новітнім обладнанням, збагачується його матеріально-технічна база.

  Впродовж останніх років придбано інтерактивні дошки в навчальні кабінети математики  та англійської мови  за рахунок бюджету сільської  ради.

  У гімназії діють ряд довготривалих програм зі сталого розвитку. Учні та педагоги беруть участь у багатьох проєктах. Як результат - призові місця на різноманітних конкурсах, змаганнях, олімпіадах різного рівня.

    Відповідно до реформи освітньої галузі на базі ліцею планується створення профільних класів.

ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА

      Позашкільна освіта є невід’ємним складником  системи освіти і спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, фізичної культури і спорту, технічної та іншої творчості, здобуття ними первинних професійних знань, вмінь і навичок, необхідних для їх соціалізації, подальшої самореалізації та/або професійної діяльності.

      Позашкільна освіта на території Ганнівської  сільської ради  представлена комунальним  закладом «Ганнівський академічний ліцей-центр позашкільної освіти».

       Заняття проводяться у  13  навчальних гуртках, із них:

  • гурток – еколого-натуралістичний (12 вихованців);

  • гурток - туристсько-краєзнавчий (14 вихованців);

  • гурток фізкультурно-спортивний (12 вихованців);

  •  7 гуртків художньо-естетичного напрямку (87 вихованці);

  •  дослідницько-експериментальний гурток  (12 вихованців).

Важливим і відповідальним завданням є підготовка закладів освіти до початку роботи у новому навчальному році, покращення, модернізація матеріально-технічної бази з метою створення належних умов для учасників освітнього процесу.

   Впродовж підготовки закладів освіти сільської ради до роботи у 2022/2023 навчальному році у всіх освітніх закладах проведено поточні ремонти приміщення, харчоблоків, навчальних кабінетів, спортзалів та спортивних споруд. 

    Всі заклади освіти належно розпочали освітній процес у 202/2023 навчальному році.

    Важливим завданням залишається організація освітнього процесу у закладах освіти в разі епідемічної небезпеки, забезпечення права дітей на здобуття дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

    З метою створення безпечних умов навчання та праці у закладах освіти здійснюється закупівля засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та антисептичних засобів за кошти сільського бюджету.  

 Для    повноцінного функціонування навчальних закладів у 2022/23 навчальному році, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року «Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року» (із змінами від 28 липня 2021 року) у разі переходу області із зеленої зони до жовтої, помаранчевої чи червоної  потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.  Вакцинація працівників закладів відбулася організовано. На даний час провакциновано 122  працівника закладів ЗЗСО та ЗДО Ганнівської сільської ради.

    Велику роботу щодо поліпшення освітнього та культурного середовища проведено відділом освіти, культури, туризму молоді та спорту, комунальною установою «Центр фінансово - господарського обслуговування закладів освіти і культури  відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області» та працівниками закладів освіти та культури у рамках підготовки до нового навчального року та до осінньо-зимового періоду.

Зокрема, в закладах освіти та культури проведено поточні ремонти приміщень на суму  180743,15 грн. (господарські товари та послуги по ремонтах).

Проведено техогляди та обслуговування шкільних автобусів на суму 386186,83 грн.

В усіх закладах освіти та культури було проведено протипожежні заходи на суму 42823,74 грн (заміри опору струму, перезарядка придбання вогнегасників, навчання)

Відповідно до Постанови КМУ № 1401 від 17.12.2022 року «Питання організації та функціонування пунктів незламності» на підвідомчій території було обладнано та відкрито 5 таких пунктів. Для безперебійного функціонування було придбано генератори, пальне, продукти та предмети першої необхідності

Для закладів освіти придбано: електротовари, миючі та дезінфікуючі засоби на суму 247762,50 грн.,  кухонне приладдя, господарські матеріали на суму 390729,32 грн. та закуплено новорічні подарунки – 48578,40 грн., закуплено вугілля на суму 550500,00 грн, видатки на газ - 53511,01 грн., на електроенергію – 632608,38 грн., закуплено бензину на 47682,00 грн. та дизельного палива - 286331,50 грн., продукти харчування 785643,32 грн.(разом загальний та спеціальний фонд бюджету), основних засобів та інвентаря придбано на суму 388367,39 грн., заробітна плата та нарахування на заробітну плату освіти та культури склала -22792672,40 грн

Заклади освіти та культури за рахунок  коштів державної субвенції підключені до широкосмугового доступу до мережі Інтернет.

КУЛЬТУРА

     Станом на 01.01.2023 року мережа закладів культури Ганнівської  сільської ради налічує 6 бібліотек та 7 клубних закладів, а саме:

  1. Ганнівська сільська бібліотека;

  2. Григорівська сільська бібліотека;

  3. Кропивницька сільська бібліотека №1;

  4. Кропивницька сільська бібліотека №2;

  5. Приютівська сільська бібліотека;

  6. Шишкинська сільська бібліотека;

  7. Вільнолуківський СК;

  8. Ганнівський СБК;

  9. Григорівський СК;

  10. Кропивницький СБК;

  11. Кропивницький СК;

  12. Приютівський СБК;

  13. Шишкинський СБК.

 

Ганнівська СБ, Кропивницька СБ № 2 розміщуються в приміщеннях сільських Будинків культури, Григорівська СБ та Кропивницька  СБ №1 – в адмінбудівлях відповідно  ПАФ ім. Ульянова та ТОВ «Молода гвардія», Приютівська СБ та Шишкинська СБ – в приміщеннях закладів дошкільної освіти відповідних територій. Клубні заклади розташовуються в спеціально збудованих будівлях.

У 2022 році 5 бібліотекарів громади працювали на 0.75 ставки посадового окладу, 1 – на 0,5ставки.

Бібліотечний фонд на 01.01.2022 року становив 33 140 документів, з них: 29 235 примірників книг та 3 905 примірників періодики, українською мовою – 17 099 документів, російською мовою -  16 041документ.

 За рік вибуло 1450, та надійшло  132 документа. Таким чином бібфонд на 01.01.2023 року становить 31 822 документа.

Книговидача за 2022 рік становить 35 783 документи.

3 бібліотеки (Ганнівська СБ, Приютівська СБ. Шишкинська СБ) оснащені Інтернетом та мають в арсеналі комп’ютерну та копіювальну техніку. На жаль три  бібліотеки залишаються без мережі Інтернет та без комп’ютерної техніки (Григорівська СБ, Кропивницька СБ №1, Кропивницька СБ №2).

Бібліотекарі Кравченко С.М. (Ганнівська СБ), Таран М.М. (Приютівська СБ). Шкрьоба Н.І. (Шишкинська СБ) є активними слухачами онлайн заходів, які проводять методисти Кіровоградської обласної універсальної научної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.  

Фінансування бібліотек включає в себе виплату заробітної плати – 463 216, 89 грн. та інші витрати (ремонти, придбання канцтоварів) – 24 911, 7 грн, становить всього – 488 128,59 грн.

Робота закладів культури громади у 2022 році була складною, з огляду на те, що це безпосередня робота з людьми. Так спочатку через карантинні обмеження, в зв’язку з розповсюдженням  гострої респіраторної інфекції COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а з 24 лютого – через військову агресією Російської Федерації проти України та введення воєнного стану.

 На початку весни працівники культури активно допомагали у приготуванні обідів для ТРО. Потім займалися опорядженням та благоустроєм  прилеглих територій та підвідомчих територій старостинських округів та центральної садиби. Але поряд з цим не полишали своєї безпосередньої роботи.

    Протягом цього року працівники галузі культури  використовували різноманітні форми проведення онлайн-заходів з читачами та глядачами. Це відеоролики на каналі Youtube, слайд-презентації, віртуальні виставки, інтерактивні плакати та мультимедійні огляди. Проводили віртуальні онлайн-огляди, рекомендації про книги, які прочитали наші читачі.

Працівники бібліотек постійно оновлюють корисною для відвідувачів інформацією свої сторінки соцмережі Facebook, де розміщують публікації про життя нашої бібліотеки, нові надходження літератури, ювілейні літературні дати, оновлені тематичні книжкові виставки.

   Не припинялася і робота клубних закладів.

    У 2022 році функціонувало 22 любительських об’єднань, клубів за інтересами.

Кількість аматорських колективів громади зменшилась  на _2__ і становить 15 одиниць. З них:

  1. вокально-хорових – 4;

  2. музично-інструментальних – 1;

  3. театральних – 4;

  4. хореографічних – 5;

  5. фольклорних – 1.

    У клубних закладах громади діють -1 народних, зразкових аматорських колективів. Серед них: народний аматорський театральний колектив «Оберіг» Шишкинського СБК.

   На фінансування клубних закладів використано: 488 128,  59 грн, з них на заробітну плату працівникам – 463 216, 89 грн, на ремонти та благоустрій – 24 911,7 грн. 

    У осередок обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» об’єднано 26 майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Найбільш популярними видами декоративно-ужиткового мистецтва в громаді є: вишивання, в’язання, робота з деревом, випікання тортів та інше.

    Проблеми, які існують у діяльності клубних закладів громади:

  • створення базового клубного закладу;

  •  приведення правоустановчих документів до належного рівня;

  • виведення з мережі Вільнолуківського СК.

БЮДЖЕТ

За  2022 рік до бюджету Ганнівської об’єднаної  територіальної громади надійшло доходів до загального фонду з урахуванням міжбюджетних трансфертів у сумі 43886442,36 грн. з них:

  • загального фонду 42270464,00 грн.

  • спеціального фонду 1615978,36 грн. у т.ч. плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю (батьківська плата) в сумі 24069,55 грн.,

  • благодійні внески, гранти та дарунки в сумі 1580005,41 грн.

    Надходження офіційних трансфертів в звітному періоді становили 11317694,00 грн.

   Вільний залишок коштів станом на 01.01.2022 року становить 4776678,20 грн.

   Відповідно до ст. 78 Бюджетного кодексу України видатки бюджету громади за 2022 рік проводилися відповідно до помісячного розпису бюджету, згідно встановлених призначень головним розпорядникам бюджетних коштів, затверджених рішенням Ганнівської сільської ради від 23.12.2021 року № 1058 «Про сільський бюджет Ганнівської територіальної громади на 2022 рік» (зі змінами).

   Видаткова частина загального фонду бюджету громади за 2022 рік виконана у сумі 42052403,61 грн.

   Переважна частина коштів загального фонду бюджету громади використана на захищені статті бюджету в сумі 36359247,66 грн., з них на:

  • оплату праці і нарахування на оплату праці  - 33991510,90 грн.;

  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 1619108,76 грн.;

  • продукти харчування- 477028,00 грн.;

  • соціальне забезпечення -271600 грн.;

     Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 3157485,04 грн.

     Видатки спеціального фонду бюджету проведені на суму 108000,00 грн., на придбання обладнання і предметів довгострокового користування (генератори)

     Трансферти з державного бюджету сільському бюджету за 2022 рік склали 11277900,00 грн. Освітньої субвенції отримано в сумі 11277900,00 грн

     Трансферти з інших місцевих бюджетів (обласний бюджет) до загального фонду сільського бюджету склали 39794,00 грн., з них:

  • субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами –  25200,00 грн.;

  • інші дотації з місцевого бюджету – 14594,00 грн.

    Важливим показником , який характеризує стан виконання дохідної частини бюджету громади є темп росту доходів загального фонду бюджету.

    Протягом бюджетного періоду надзвичайно актуальним було питання наповнення  бюджету Ганнівської  сільської  ради. Робота проводилася відповідно до вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», Бюджетного кодексу України, податкового кодексу, рішення сільської ради від 23 грудня 2021 року №1059 «Про сільський бюджет Ганнівської  сільської ради  на 2022 рік», інших законодавчих та нормативних документів.

    З метою забезпечення виконання показників дохідної частини бюджету протягом 2022 року сільською радою налагоджена робота з податковою службою,  надається методична допомога райдержадміністрацією,  створено робочу групу, якою здійснювались виїзди до сільгоспвиробників з метою посилення контролю за цільовим використанням земельних ділянок, переукладання договорів оренди в частині збільшення розміру ставок орендної плати,  залученню до оподаткування громадян, що одноосібно обробляють земельні частки (паї), пошук додаткових джерел надходжень.                        

     За рахунок доцільного та ефективного використання коштів, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів у 2022 році вдалося забезпечити фінансовий ресурс на початок 2023 року в сумі   5075529,76 грн.

ОХОРОНА

НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

   2022 році з  сільського бюджету були  виділені кошти  на санітарне очищення сіл, утримання сільських цвинтарів, благоустрій населених пунктів проводився населенням та підприємствами, установами, які розміщенні на території сільської ради.

ЖИТЛОВО – КОМУНАЛЬНА СФЕРА  

      В 2022 році було зроблено :

  1. Хлорація водогонів, громадських криниць, криниць дворів де проживають діти віком до трьох років, скважин, розгорнуті аналізи води у дитячих садочках.

  2. Грейдерування доріг  підвідомчої території  на 50 000 грн.;

  3. Поточний ремонт братських могил на 10 000 грн.;

  4. Закуплено вуличних фонарів на  25 000 грн.;

  5. Послуги екскаватора 10 000,00 грн.

  6. Послуги трактора  40 000,00 грн.

  7. Проведення лабораторних досліджень 20100,00 грн

  8. Будівельні та господачі товари – 18 200,00 грн.

  9. Оплата електроенергії (вуличного освітлення) 47257,58 грн.

  10. Вивіз побутових відходів  70134,00 грн.

ОХОРОНА ПРАЦІ

    Протягом 2022 року реалізовувалась державна політику в галузі охорони праці, проводилась  робота по запровадженню системи охорони праці на підприємствах та установах підвідомчої території , розглядались і погоджувались  Колективні  договора між роботодавцями та трудовими колективами. Приймались  міри по попередженню основних причин травматизму на виробництв.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

На  території Ганнівської сільської ради функціонує сім медичних установ:

1. Ганнівська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини;

2. ФП с. Григорівка;

3. ФП с. Шишкино;

4. ФАП с. Кропивницьке;

5. ФП с. Вільні Луки;

6. ФАП с. Приют;

7. ФП с. В’юнки.

    Дані заклади утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

  З бюджету Ганнівської сільської ради була надана фінансова підтримка  КНП «Новоукраїнська міська лікарня» на суму 400 000 грн. , субвенція КНП « Центр первинної медико- санітарної допомоги» Новоукраїнської міської ради  ( на утримання фапів громади)- 1 521 800,000 грн.

Установи забезпечені    холодильниками , сухожарними шафами , всіма необхідними медичними інструментами.

З метою обстеження здобувачів освіти та вихованців ЗДО медики  регулярно відвідують   дані заклади, проводять  подвірні  обходи   дітей  від 1 – о до 3-х років життя та людей похилого віку. Проводиться вакцинація населення від COVID -19.

 

   Узагальнюючи зроблене за звітний період, хочу зауважити, що сьогоднішній результат роботи – це колективна праця кожного депутата,  діяльність виконавчого комітету та апарату ради і  безумовно, робота кожного мешканця громади!

  У більшості з нас одна мрія — мрія про Перемогу, про те, щоб усі захисники повернулися з війни живими і неушкодженими, щоб матері, дружини і діти плакали від радості за їхнє щасливе повернення здоровими та з Перемогою.

  Вдячна усім, хто допомагав сільській раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачою на благо наших мешканців і переконана, що тільки спільними зусиллями ми зможемо це зробити.

   З великим задоволенням буду приймати від Вас поради, пропозиції, Ваше бачення у подальшій роботі сільської ради задля розвитку і розквіти нашої громади. Як ніколи ми єдині і об'єднані, віримо в перемогу.

Від себе особисто хочу подякувати усім мешканцям громади за патріотизм, жертовність та силу духу. Ми переможемо, бо з нами Бог! Дякуємо усім за увагу.

 

Слава Україні!

 

 

 

Сільський голова                                                     Людмила ГАРАЗДА

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь