A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які документи має подати роботодавець для отримання допомоги по частковому безробіттю?

Дата: 22.03.2023 14:55
Кількість переглядів: 76

Відповідно до пунктів 13 та 14 Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 21 червня 2022 року № 702 (далі - Порядок), роботодавець (юридична особа або фізична особа-підприємець, який застосовує найману працю) для отримання допомоги по частковому безробіттю подає до філії обласного центру зайнятості (у тому числі через їх управління та відділи) заяву та відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю. Зазначені відомості подаються за формою, що є додатком 1 до Порядку.

Слід зазначити, що постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня                 2023 року № 188 внесено зміни до Порядку. Зокрема, пункт 14 Порядку викладено у новій редакції. Він передбачає, що, окрім заяви та вказаних відомостей, роботодавець подає також відомості про господарську діяльність та про всю незначну державну допомогу, отриману протягом 3-х останніх років, її форму та мету. Але визначено, що такі відомості під час воєнного стану не подаються.

Також зазначаємо, що в новій редакції викладено додаток 1 до Порядку. На відміну від попередньої його форми, в ньому зазначається, серед іншого, інформація про:

місце провадження роботодавцем господарської діяльності;

розмір середньої заробітної плати працівників замість тарифної ставки (у разі застосування нетарифної системи оплати праці).

Постанова Кабінету Міністрів України від 03 березня 2023 року № 188 http://surl.li/fikmt

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь