A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

 Про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Ганнівської сільської ради за 2022 рік

Дата: 03.01.2023 09:56
Кількість переглядів: 225

 

 

 Про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету

Ганнівської сільської ради за 2022 рік

 

      Основними завданнями діяльності служби у справах дітей виконавчого комітету Ганнівської сільської ради є  забезпечення прав  та законних інтересів дітей на території громади.

      Діяльність служби спрямовувалася на реалізацію державної політики щодо соціального захисту дітей, запобігання та подолання дитячої бездоглядності та безпритульності. Забезпечення дотримання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування, влаштування в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиток сімейних форм виховання в громаді, підвищення рівня правової культури у сфері охорони дитинства - основні пріоритети спільної діяльності служби у справах дітей виконавчого комітету з зацікавленими структурними підрозділами сільської ради, що мають відношення до організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.   

       На території громади, станом на 31.12.2022 року, проживає 628 дітей.

       Служба у справах дітей, відповідно до вимог чинного законодавства має право контролювати на підпорядкованій території  родини, в яких є ризик відібрання дітей та сім'ї,  в яких є прояви насильства та порушень прав дітей.

      Для своєчасного виявлення дітей, із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, які схильні до негативних проявів, на початку року начальником служби було складено, а головою сільської ради затверджено, графік проведення спільних рейдів «Діти вулиці», які охоплюють усі території старостинських округів громади. Для проведення цих рейдів та проведення  роботи по недопущенню скоєння неповнолітніми правопорушень та злочинів, службою  разом з представниками відділу освіти молоді та спорту культури і туризму Ганнівської сільської ради,  керівниками закладів освіти, старостами старостинських округів, ПОГ Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області, фахівцем із соціальної роботи,  проводилася   відповідна  робота. За результатами проведення рейдів представниками служби складалися  звіти.

        За результатами проведених у 2022 році   26 рейдів,   та проведених 9 засідань комісії з питань захисту прав дитини, (на яких було розглянуто 14 питань), службою  було ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 2 батьків, які безвідповідально поставилися до виконання своїх батьківських обов’язків. Щодо 1 особи у 2021 році було підготовлено та направлено позовну заяву про позбавлення її батьківських прав відносно 2-малолітніх  дітей, позовні вимоги у 2022 році задоволені в повному обсязі. 11 батькам були винесені офіційні попередження.

      Виявлено 1 дитину,  яка залишила навчальний заклад.

    Відносно матері дитини було винесення офіційне попередження та направлено матеріали до ювенальної превенції Новоукраїнського  РВП ГУНП в Кіровоградської області для вирішення питання щодо притягнення її до адміністративної відповідальності.

    Під час проведення  рейдів Діти вулиці, основна увага зосереджувалася на недопущенні продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

    За звітний період було проводилися перевірки об’єктів торгівлі  громади. Фактів порушень не встановлено. З реалізаторами та власниками об'єктів торгівлі проводилася роз'яснювальна робота щодо їх відповідальності за порушення вимог чинного законодавства.

     Інформації, які надходили до служби   про кожну дитину, яка опинилася у полі зору ризику, фахівця із соціальної роботи, поліцейського офіцера громади, старост старостинських округів громади, перевірялися службою  та проводилися заходи щодо захисту прав та інтересів виявленої дитини.

      На обліку служби у справах дітей, станом на 31.12.2022 року, перебуває  21 дитина з 7 сімей, які перебувають у складних  життєвих обставинах. Поставлено за звітній період -4, знято 6, із них 3 у зв'язку з досягненням повноліття, 3- подолання складних життєвих умов.

      З метою систематичного контролю за вихованням та утриманням дітей в сім'ях, які опинилися в складних життєвих  обставинах, проводяться комісійні обстеження їх житлово-побутових умов проживання.

      Так за 2022 рік   було проведено 127  обстежень  проживання дітей різних категорій, а це діти які перебувають в складних життєвих обставинах,  статусні діти під опікою, діти  внутрішньо переміщенні, з багатодітних сімей, діти-інваліди, та діти інших категорій.

       З 24.02.2022 року, за звітний період на територію громади прибуло 93 дитини, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, із них 4 дитини позбавлених батьківського піклування та перебували під опікою. На 31.12.2022 року на території громади залишилися проживати 36 дітей. Дітей із  числа внутрішньо переміщених, які перебувають під опікою, немає. 

      На первинному обліку служби перебуває 5 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та  2 дитини, які перебувають на первинному  обліку інших служб, але проживають на території громади.

      Надано статус   дитини, позбавленої батьківського піклування  1 дитині, яку було влаштовано в ДБСТ. Також відносно 1 дитини було внесено зміни у підстави про надання статусу дитини позбавленої батьківського піклування.

       Дві статусні дитини було знято з первинного обліку служби у зв’язку з досягненням повноліття.         

       З метою профілактики недопущення правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, службою  проводилися виступи та  індивідуально-профілактичні  бесіди перед учнями у  закладах освіти громади.

       З метою популяризації розвитку сімейних форм виховання на території громади, службою було підготовлено 1 матеріал на сайт сільської ради. Всього ж на сайт було підготовлено та оприлюднено 8 інформацій, із них матеріалів різного спрямування, а саме: робота комісії з питань захисту прав дитини, проведення спільних рейдів, роботи служби по профілактиці правопорушень та відповідальності батьків за виховання своїх дітей, інформативні матеріали.

       Протягом року службою проводилася робота щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Субвенції з державного бюджету для отримання коштів щодо придбання власного житла дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та осіб з їх числа, у 2022 році не виділялася.

       Із загальної кількості 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби, 1 дитина має житло на праві власності,(опікун призначений), 1 дитина має  житло на праві користування.

       На 1 дитину, якій виповнилося 16 років, службою було підготовлено документи та поставлено на соціальний,  соціально квартирний облік рішеннями виконавчого комітету.

       З метою  своєчасного внесення змін в особові справи дітей, які мають житло на праві власності (користуванні), та мають земельні ділянки (пай), службою підготовлені запити та були внесені зміни до обліку нерухомості майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Троє статусних дітей мають земельні ділянки,(пай), на які оформлені державні акти та призначені опікуни.

        На засідання комісії з питань захисту прав дитини службою були підготовлені матеріали щодо встановлення опіки над майном неповнолітнього, який перебуває на первинному обліку іншої служби, але частка земельної  ділянки дитини знаходиться на території Ганнівської громади. Рішенням виконавчого комітету було призначено опікуна над майном дитини.

      У службі ведеться облік особистого прийому  та звернень громадян.

      За 2022 рік до служби звернулося 11 громадян громади з різних питань, що стосується служби. Усі звернення своєчасно були розглянуті  та по кожному окремо були прийняті відповідні рішення.

       На виконання та для керівництва в роботі до служби у справах дітей виконавчого комітету сільської рад надійшло 198 матеріалів.  Виконано та підготовлено інформацій, запитів, документів - 226.

 Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь