Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Чи можуть іноземці працювати за сумісництвом?

Дата: 21.12.2022 11:21
Кількість переглядів: 137

 

   Так, можуть.

Законом України «Про зайнятість населення» (із змінами, у тому числі внесеними Законом України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX) передбачено, що праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися без дозволів на застосування праці іноземців в Україні на посадах за сумісництвом в одного роботодавця, якщо строк дії трудового договору на посаді за сумісництвом не перевищує строку дії дозволу за основним місцем роботи.

Термін «сумісництво» розтлумачено у статті 102-1 Кодексу законів про працю України https://cutt.ly/tNHUg4F Сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на підприємстві або у роботодавця – фізичної особи.

Ви роботодавець і застосовуєте працю іноземців? Фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості підготували для вас відповіді на питання, які регулюють сферу зайнятості. Для спрощення пошуку інформації щодо застосування праці іноземців, окрім хештега #Електронний_кадровий_клуб, запроваджено також хештег #Праця_іноземців.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Звертайтеся на «гарячу лінію» Кіровоградського обласного центру зайнятості за телефонами: (0522) 24 64 18 або (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь