Як зберегти продукти безпечними для вживання при відключенні світла: поради
Дата: 07.11.2022 15:17
Кількість переглядів: 309
Новоукраїнський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає всіх жителів, які проживають на території Ганнівської сільської ради про те, що через часті обстріли російськими окупантами обʼєктів енергетичної інфраструктури, перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів в холодильнику. Тому важливо розуміти, що робити з продуктами з холодильника, якщо раптово зникне світло.
- Варто заздалегідь підготуватись до відключення електроенергії. Для цього дотримуйтесь наступних порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання.
- Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура +40С або нижче. У морозильній камері – 00С або нижче.
- Підготуйтесь до надзвичайної ситуації. Потрібно заморозити контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури +40С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.
- Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника або морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин в холодильнику, 48 годин в повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.
- Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти , які все ще містять льодові кристали або мають температуру +40С або нижче.
- Ніколи не пробуйте їжу на смак щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви , викиньте її.
- Викидайте з холодильника продукти , що швидко псуються (м'ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти) через 4 години без електроенергії або джерела холоду.
- Викидайте будь яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
Бережіть себе!