A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Який мінімальний розмір допомоги по безробіттю встановлено для переселенців?

Дата: 09.08.2022 09:15
Кількість переглядів: 136

 

Як відомо, з 2 липня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 735, якою, зокрема, затверджено Порядок надання допомоги по безробіттю.

Який мінімальний розмір допомоги по  безробіттю для внутрішньо переміщеної особи, яка не має документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату (дохід, грошове забезпечення)?

Згідно з пунктом 7 вказаного Порядку, під час воєнного стану таким особам допомога по безробіттю призначається тривалістю 180 календарних днів протягом двох років із дня її призначення у мінімальному розмірі. Отже, для застрахованих осіб у сумі 1 800 грн, а для осіб, визначених частиною другою статті 6 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», — 1 000 грн.

Слід зауважити, що після надходження необхідних документів та відомостей протягом двох років із дня її призначення тривалість виплати допомоги по безробіттю та її розмір переглядаються відповідно до законодавства.

Примітка. Ознайомитися з повним текстом зазначеного Порядку можна на вебсторінці Верховної Ради України за посиланням https://cutt.ly/hL16lGz

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot .

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь