A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

До уваги громадян!

Дата: 15.07.2022 08:19
Кількість переглядів: 696

    Амброзія полинолиста - небезпечна рослина, яка може викликати у багатьох людей сильну алергію, через що її відносять до карантинних бур’янів.

    Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. Під час цвітіння  - а це в кліматичних умовах України з середини липня до настання осінніх заморозків - серед населення спостерігається алергійне захворювання  амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка). Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла; різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів призводить до приступів бронхіальної астми.

    Ефективними засобами боротьби з амброзією є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування до початку її цвітіння.

    Враховуючи велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людини, боротьба з нею саме зараз є одним з важливих і першочергових завдань усіх громадян та землекористувачів.

    Виконавчий комітет Ганнівської сільської ради просить приєднатися усіх небайдужих громадян до боротьби з амброзією полинолистою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь