A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє

Дата: 16.06.2022 08:36
Кількість переглядів: 348

Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє жителів нашого району, що стихійна торгівля продуктами харчування є загрозою епідемічного добробуту населення.
Харчов іпродукти, які реалізуються на стихійних ринках, законодавчо визначені як завідомо небезпечні та непридатні до споживання людиною. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за здійснення незаконної торгівлі з рук у невстановлених місцях передбачено адміністративну відповідальність за ст. 160 - торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях. Але це чомусь не зупиняє продавців.
Цьому сприяє ще й той факт, що деякі люди (можливо й більшість) надають перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як транспортувались. Не звертають увагу покупці і на бруд, що осідає на продуктах       з-під ніг перехожих та від проїзджаючих машин. Продукти харчування, що реалізуються в таких умовах, не проходять лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Неможливо перевірити чи проконтролювати їх безпечність, визначити терміни реалізації. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. Продавці стихійних ринків не проходять обов’язкового профілактичного медичного огляду, а отже можуть хворіти або бути носіями шлунково-кишкових, вірусних захворювань.
Тому Новоураїнський відділ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області ще раз наголошує та застерігає жителів міста та району, що  стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці або приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострікишкові інфекції. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Тому, найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.

Будьте обачними та розсудливими!
З повагою Новоукраїнський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь