A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Потрібен е-лікарняний в паперовій формі? Простіше простого!

Дата: 07.06.2022 09:40
Кількість переглядів: 523


 

Уже понад рік українці у випадку непрацездатності отримують лікарняні в електронній формі. Але бувають випадки, коли роботодавець не має змоги оперативно отримати дані з Електронного реєстру листків непрацездатності (далі – Реєстр). Як у такому випадку працівнику швидко отримати виплати за лікарняним? 
Вихід є! 
По-перше, витяг з Реєстру можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги. Фонд соціального страхування профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку.
По-друге, якщо роботодавець не може подати заяву-розрахунок до Фонду соціального страхування для отримання працівником виплат за лікарняним, працівник може зробити це сам. Для цього він має звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду соціального страхування з витягом з Реєстру.
Як отримати паперовий витяг з Реєстру?
З травня 2022 року отримати витяг з Реєстру можна як у паперовій, так і в електронній формі. Інформація в паперовій формі надається територіальними органами (сервісними центрами) Пенсійного фонду України як витяг з Реєстру за усним зверненням:
- застрахованій особі – особисто з пред’явленням документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, та документа, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування чи пенсійного посвідчення;
- представнику застрахованої особи чи страхувальника – з пред’явленням документів, що посвідчують особу та повноваження представника діяти від імені особи, яку він представляє.
Витяг в електронній формі
Надається через електронні кабінети застрахованої особи або страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua).

Оксана ПУХАРЬ, заступник начальника управління – начальник відділу методології та контролю за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрів управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь