A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРИ ВІДВІДУВАННІ МІСЦЬ МАСОВОГО ВІДПОЧИНКУ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ ТА ЯКІ ЗАХОДИ ПРОВЕСТИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ УМОВ 

Дата: 31.05.2022 08:26
Кількість переглядів: 597

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРИ ВІДВІДУВАННІ МІСЦЬ МАСОВОГО ВІДПОЧИНКУ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ ТА ЯКІ ЗАХОДИ ПРОВЕСТИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ УМОВ 
  
З настанням літнього сезону населення починає використовувати місця масового відпочинку та дозвілля.
Враховуючи те, що через військовий стан більшість населення області, в тому числі діти та внутрішньо переміщені особи, в літній період залишаться на території області, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській  області нагадує громадянам та суб’єктам господарювання основні вимоги до облаштування місць масового відпочинку населення, в тому числі на водних об’єктах (пляжах).
Пляжна зона (або зона відпочинку) повинна бути обладнана:
урнами для збирання сміття та твердих побутових відходів з облаштуванням відповідно до санітарних вимог,
громадськими вбиральнями з підключенням до систем централізованого водопостачання та каналізації (на вигріб з урахуванням відстаней і рельєфу місцевості, щоби запобігти забрудненню води та зони перебування відпочиваючих),
медичними пунктами та рятувальними станціями,
роздягальнями зі щоденним їх миттям із застосуванням мийних та дезінфекційних засобів, дозволених до використання Міністерством охорони здоров’я України.
Власники чи балансоутримувачі пляжів, у процесі їх експлуатації, повинні забезпечити систематичне прибирання берега, зеленої зони і дезінфекцію вбиралень, а також щоденне вивезення зібраних відходів.
З метою профілактики гельмінтозів на піщаних пляжах, не рідше одного разу на тиждень, повинно проводитись механізоване рихлення піску з видаленням відходів та своєчасна підсипка (заміна) піску. Після рихлення пісок необхідно вирівнювати.
Об’єкти обслуговування населення, що розташовуються на пляжах (рекреаційних зонах), повинні бути забезпечені централізованими системами водопостачання та водовідведення. У разі відсутності централізованих інженерних мереж необхідно влаштовувати систему водопостачання для кожного окремого об’єкта та локальні очисні споруди водовідведення і розміщувати їх поза межами прибережної захисної смуги річок і водойм та пляжної зони.
Важливим аспектом готовності пляжу до відкриття сезону є відповідність води відкритих водоймищ та ґрунту (піску) вимогам чинного законодавства. Перед початком та в період купального сезону потрібно проводити лабораторні дослідження ґрунту (піску) та води поверхневих водойм за мікробіологічними, санітарно-хімічними та паразитологічними показниками. У місцях, призначених для купання, категорично забороняється прати білизну, мити автотранспорт і купати тварин.
Також необхідно врахувати умови воєнного стану в країні, тому в місцях відпочинку повинна бути наглядова інформація щодо найближчого укриття та правил поведінки під час «повітряної тривоги».  
У разі відкриття на території громади баз відпочинку суб’єкти господарювання таких закладів повинні забезпечити виконання наступних вимог, а саме: приведення та утримання прилеглої території та приміщень бази відпочинку в задовільному санітарному стані (покіс трави, збирання та вивезення відходів, щоденне прибирання приміщень та дезінфекція поверхонь з якими контактують відвідувачі тощо), наявність укриття на випадок «повітряної тривоги», забезпечення водопостачанням та умовами особистої гігієни, умовами організації харчування на території бази.
Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області рекомендує  відпочинок на воді тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях і купатися у водоймах, за умов дотримання безпечності показників води, що підтверджено лабораторно.
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ ВІДДІЛ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь