A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Увага! Шановні аграрії!

Дата: 11.05.2022 11:13
Кількість переглядів: 152

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

                                                     Головам об’єднаних територіальних  громад                                      селищним та сільським головам Кіровоградської області

     З метою попередження отруєння бджіл, людей та навколишнього природнього середовища прошу провести роз’яснювальну роботу  серед сільгоспвиробників щодо дотримання вимог законодавства України під час застосування пестицидів та агрохімікатів та донести до них наступну інформацію.

     Для хімічного захисту рослин застосовуються тільки ті пестициди, які зареєстровані в «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

     Адміністрація господарств завчасно, але не менше ніж за 2-3 доби перед початком кожної хімічної обробки, сповіщає  населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів, пасічників в радіусі 10 км.  про  місця , строки і методи  застосування пестицидів, зазначивши назву препарату та норму витрати. У період проведення робіт в радіусі 200  м. від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

     Бджолярі в свою чергу  зобов’язані повідомити ОТГ, сільські, селищні ради, сусідні господарства про місце стоянки своїх бджіл на стаціонарі та кочівлях.

    Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові ( до 10.00 ) і в вечірні ( після 18.00 ) години в безвітряну погоду. санітарно-захисна зона між оброблюваним об’єктом та жилим  приміщенням при наземному обприскуванні становить не менше 300 метрів. Забороняється проводити хімічні обробки садів та с/г культур при наявності в них квітучих рослин.

 

Головний державний фітосанітарний                                       

        інспектор Кіровоградської області                              Тетяна ЛАПИЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь