A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

«Візьми дитину у родину»: що треба знати про патронатну сім’ю

Дата: 14.02.2022 08:35
Кількість переглядів: 407

  

«Візьми дитину у родину»: що треба знати про патронатну сімю

 

Любиш дитину візьми її у родину. Сьогодні найбільше потребують родинного затишку діти, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Вихід є – патронатна сім’я! Що це за форма влаштування дітей та що про неї треба знати – про це нещодавно говорили у Новоукраїнській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості під час тренінгу з техніки пошуку роботи.

Для більш детального ознайомлення безробітних з формами сімейного виховання дітей, які опинилися в складаних життєвих обставинах, на захід була запрошена фахівчиня служби у справах дітей Новоукраїнської міської ради Оксана Іщенко.

«Кожна дитяча доля, особливо тих, хто залишився без рідних батьків, – нелегка. Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу, в сім’ї громадян. Багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити у себе і зрозуміти, що вони такі ж, як і інші. Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Тут вихід є – різні форми сімейного виховання, що пропонує держава: опіка (піклування), прийомні сім’ї та будинки сімейного типу», – розпочала свою промову  О. Іщенко.

Фахівчиня ознайомила присутніх з відмінностями цих форм влаштування дітей та більш детально зупинилась на запровадженні послуги патронату над дитиною. Розкрила поняття патронату над дитиною, ознайомила з основними вимогами до кандидатів та соціальними гарантіями.

«Надання послуг з патронату над дитиною – це професійна послуга та різновид тимчасової зайнятості, оскільки здійснюється сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя, а відповідно зараховується до стажу. Крім того, за свою роботу патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення, соціальну допомогу на утримання та виховання дитини», пояснила Оксана Миколаївна.

«Перш, ніж зробити вибір щодо працевлаштування, важливо прийняти конкретне рішення, яка робота вам потрібна, і реально оцінити, наскільки ви відповідаєте вимогам до тієї чи іншої професії», – наголосила фахівчиня районної філії Алла Калич.

Як знайти роботу вже зараз? Який алгоритм пошуку роботи є найдієвішим? Що пропонує служба зайнятості, аби підвищити рівень конкурентоспроможності безробітних на ринку праці? На ці та інші запитання, пов’язані з працевлаштуванням, шукали відповіді учасники тренінгу разом з фахівцями районної філії. Нагадали й про ризики і наслідки нелегальної зайнятості.

А. Калич, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь