A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Ганнівської сільської ради за 2021 рік

Дата: 01.02.2022 12:16
Кількість переглядів: 429

Про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету

Ганнівської сільської ради за 2021 рік

         Рішенням сесії Ганнівської сільської ради від 15.06.2018 року № 261 створена служба у справах дітей виконавчого комітету Ганнівської сільської ради та затверджено Положення про службу.

       Визначена штатна чисельність працівників служби, розроблені та затверджені посадові інструкції начальника служби та головного спеціаліста служби.

       Утворена комісія з питань захисту прав дитини виконавчого комітету, затверджено Положення про комісію та її персональний склад.

       На території громади проживає 600 дітей,(станом на 31.12.2021 р.)

       На первинному обліку служби перебуває 5 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 2 дитини, які перебувають на первинному  обліку інших служб, але проживають на території громади.

      Надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування – 2 дітям, яких було влаштовано: 1- під опіку, 1- в ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу).  

     2 статусні дитини було знято з первинного обліку служби у зв’язку з досягненням повноліття.

    На обліку служби  23 дитини, які перебувають у складних  життєвих обставинах. Поставлено за звітній період -15.

    Разом з представниками відділу освіти молоді та спорту культури і туризму Ганнівської сільської ради,  керівниками закладів освіти, старостами старостинських округів, поліцейським офіцером громади, представниками ювенальної превенції Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області, фахівцем із соціальної роботи,  проводилася робота по недопущенню скоєння неповнолітніми правопорушень та злочинів.

    За 2021 рік було проведено 87 комісійних обстежень  житлово-побутових умов проживання дітей в сім’ях.

    За результатами проведених 30 рейдів, (із них 4 – нічних), та проведення 9 засідань комісії з питань захисту прав дитини, (на яких було розглянуто 20 питань), ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 4 батьків, які безвідповідально поставилися до виконання своїх батьківських обов’язків.

    Щодо 1 особи підготовлено та направлено позовну заяву про позбавлення її батьківських прав відносно 2-малолітніх  дітей. 11 батькам були винесені офіційні попередження.

    Виявлено 1 дитину,  яка залишила навчальний заклад.

    Відносно матері дитини було винесення офіційне попередження та направлено матеріали до ювенальної превенції Новоукраїнського  РВП ГУНП в Кіровоградської області для вирішення питання щодо притягнення її до адміністративної відповідальності.

    Під час проведення нічних рейдів, рейдів Діти вулиці, основна увага зосереджувалася на недопущення продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

    За звітний період було проведено 30 перевірок об’єктів торгівлі,(магазини).

    З метою покращення профілактики недопущення правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, службою було здійснено 2 перевірки стану виховної роботи у Кропивницькому та Ганнівському  закладах освіти. Проведено 17 виступів перед учнями у всіх закладах освіти громади та 69 індивідуально-профілактичних бесід  з учнями.

    З метою популяризації розвитку сімейних форм виховання на території громади, службою було підготовлено 1 матеріал на сайт сільської ради. Всього ж на сайт було підготовлено та оприлюднено 10 інформацій, із них матеріалів різного спрямування, а саме: робота комісії з питань захисту прав дитини, проведення спільних рейдів, роботи служби по профілактиці правопорушень та відповідальності батьків за виховання своїх дітей.

    Проводилася робота щодо забезпечення житлом осіб, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на території громади. Так у 2021 році 3 особи, за рахунок субвенції 2020 року з державного бюджету, отримали кошти для придбання власного житла.

     Службою оновлені документи щодо ведення квартирного  та соціального квартирного обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа по території громади.

    Проведено поіменні звірки з обласною службою.

    В грудні місяці 2021 року службою було підготовлено та винесено на розгляд сесії сільської ради програму забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на території Ганнівської сільської ради на 2022-2024 роки, на реалізацію якої передбачено відповідні кошти.

     З метою  своєчасного внесення змін в особові справи «статусних» дітей, які мають житло на праві власності (користуванні), та мають земельні ділянки (пай), службою підготовлені запити та були внесені зміни до обліку нерухомості майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

     Призначено опікуна над майном 1 дитини-сироти, яка вступила у спадщину (житловий будинок, земельні ділянки).

     У службі ведеться облік особистого прийому  та звернень громадян.

      За 2021 рік до служби звернулося 9 громадян громади з різних питань, що стосується служби.

      До дня захисту прав дитини службою, разом із фахівцем із соціальної роботи було вручено16 подарунків  дітям громади.

 

 

      До Дня Святого Миколая  працівниками служби, були відвідані за місцем навчання та проживання 39 дітей, яким було вручено святкові подарунки.

 

Начальник служби

у справах дітей                                                     Олександр АНДРЕСКУЛ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь