A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Чи передбачені особливості укладення трудових договорів з громадянами країн СНД?

Дата: 30.12.2021 09:22
Кількість переглядів: 258

Фото без опису    

Питання – відповіді

Застосування праці іноземців

 

Чи передбачені особливості укладення трудових договорів з громадянами країн СНД?

 

Відповідно до частини 4 статті 42-7 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавець зобов’язаний укласти з іноземцем трудовий договір (контракт) не пізніш як за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та у десятиденний строк після укладення трудового договору (контракту) надати його копію, засвідчену роботодавцем, регіональному центру зайнятості.

Трудові відносини іноземних працівників регулюються Кодексом законів про працю України та міжнародними угодами, ратифікованими Україною. До таких угод відноситься Угода про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів, укладена в рамках Співдружності Незалежних Держав і ратифікована Законом України від 11.07.1995 №290/95-ВР.

Відповідно до статті 6 вказаної Угоди, трудова діяльність працівника оформляється трудовим договором (контрактом), укладеним з роботодавцем українською та російською мовами. У трудовому договорі повинні міститися основні реквізити роботодавця та працівника, професійні вимоги до працівника, відомості про суть роботи, умови праці та її оплати, тривалість робочого дня і відпочинку, умови проживання, а також термін дії трудового договору, умови його розірвання, порядок покриття транспортних витрат.

Відповідні положення мають містити трудові договори, що укладаються національними роботодавцями з іноземними найманими працівниками – громадянами країн СНД, які працюють відповідно до виданих державною службою зайнятості дозволів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь