A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Які особливості застосування праці осіб без громадянства?

Дата: 02.11.2021 13:41
Кількість переглядів: 239

Фото без опису   

Які особливості застосування праці осіб без громадянства?

 

Законодавство про зайнятість населення визначає особливості застосування праці окремих категорій іноземних найманих працівників. До таких категорій працівників належать і особи без громадянства. Їх правовий статус суттєво врегульовано змінами у законодавстві, внесеними Законом України від 16.06.2020 № 693-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства” (введено в дію з 18.10.2020, з текстом Закону можливо ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України). Так, цим Законом внесено зміни до Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”. Визначено, що особою без громадянства є особа, яка не розглядається як громадянин будь-якою державою в силу дії її закону. Процедура визнання особою без громадянства регламентується статтею 6-1 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” та відповідними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України.

Законом України від 16.06.2020 № 693-IX внесено зміни і до Закону України “Про зайнятість населення” в частині регулювання праці осіб без громадянства. Так, не  потребує отримання дозволу на застосування праці іноземців застосування праці осіб, яких визнано особами без громадянства державною міграційною службою (документованих відповідною посвідкою).

У той же час потребує оформлення дозволу застосування праці осіб, які подали заяву про визнання особою без громадянства, та осіб, які оскаржують рішення про відмову у визнанні особою без громадянства. Для отримання дозволу на застосування праці цих осіб до регіонального центру зайнятості подається стандартний комплект документів та копія довідки про звернення за визнанням особою без громадянства.

Більш детально за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/693-20#Text

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь