A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Дата: 05.08.2021 09:07
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

За даними УкрГідрометцентру, 4-5 серпня  переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. І такий невтішний прогноз не лише спричинить незручності для громадян, а ще й створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України. У період зернозбиральної кампанії це питання стає особливо гострим, адже  попри превентивну роботу, рятувальники продовжують ліквідовувати десятки загорянь на полях, де аграрії не слідкують за станом техніки та спалюють післяжнивні залишки.

Приміром, на Херсонщині минулої доби ліквідовано 4 пожежі пожнивних залишків, а з початку серпня - 11. Усі чотири випадки стались у Генічеському районі на території Нижньосірогозької ОТГ.

Цього ж дня на Львівщині, на відкритій території в с. Дернів Львівського району, вогонь знищив солому та стерню окремими осередками на площі 200 кв.м.

Разом з тим, упродовж минулої доби рятувальники Черкащини ліквідували п’ять пожеж сухої трави та сміття у Золотоніському та Уманському районах. Зокрема, на Золотоніщині рятувальники ліквідували пожежу сухої рослинності у селі Великий Хутір. Внаслідок пожежі знищено 500 квадратних метрів сухої трави. Водночас у селі Шрамківка вогнеборці ліквідували пожежу на стихійному сміттєзвалищі. Цього ж дня близько 09:15 у місті Жашків Уманського району, виникла пожежа на відкритій території, яку ліквідували рятувальники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини. За попередніми даними, причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Тож, зважаючи на спекотну погоду, а також те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі — загроза виникнення загорянь може зростати.

З огляду на прогноз УкрГідрометцентру, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;
  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • заїжджати автомобілем до лісу;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;
  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь