A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Шкідливі звички:наслідки паління та вживання алкоголю

Дата: 02.08.2021 08:05
Кількість переглядів: 1484

  

     30 липня 2021 року працівниками  Шишкинського консультаційного пункту з питань цивільного захисту населення, була проведена профілактична профілактична  бесіда з юнацтвом Шишкинського старостинського округу на тему: « Шкідливі звички: наслідки паління та вживання алкоголю.»

    Працівники наголосили, що паління є найпоширенішою шкідливою для організму людини звичкою. Мільйони людей на планеті палять цигарки, хоча знають, що паління спричиняє багато захворювань, скорочує життя, призводить до передчасної смерті. Паління вражає не лиш курців. Учені стверджують, що кожна людина страждає від пасивного паління. Чому ж людина палить? Результати досліджень свідчать про те, що багато курців набули цієї звички у підлітковому віці. Юнаки в середньому уперше пробують курити частіше за все в 11 років, а дівчата — в 14—15 років. Згідно з результатами дослідження, палять 40% 8-класників та 50% 10-класників. Тиск збоку товаришів і бажання бути схожим на дорослих спонукає багатьох підлітків до паління. Цю згубну звичку важко перебороти, оскільки тютюновий дим містить нікотин, який спричиняє наркотичну залежність у людини, що палить. А алкоголізм спричиняє розвиток тяжкого і небезпечного захворювання – хронічного алкоголізму. Це, як правило, супроводжується суттєвим порушенням фахового і професійного рівнів, спотворенням життєвих пріоритетів і орієнтирів, руйнуванням особистості і, врешті-решт, соціальною, духовною і психічною деградацією, яка опускає людину на “дно” суспільства і неминуче призводить до загибелі особи. Близько 5% підлітків, які почали вживати алкогольні напої в цьому віці, закінчують життя в наркотичному диспансері, психіатричній лікарні або “на вулиці”. Вирватись з цього виру дуже важко. Значно легше в нього не потрапити. І це залежить від вас, вашої волі, ваших переконань, вашого світогляду.

Усе у ваших руках!!!

Вам вибирати: палити чи не палити? пити чи не пити?

Вам надається можливість зробити вибір до здорового способу життя, а не перетворитися через деякий час на залежних людей від тютюну та  алкоголю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь