A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Довідка про підсумки роботи із зверненнями громадян за 2020 рік

Дата: 05.01.2021 12:22
Кількість переглядів: 489

ДОВІДКА

про підсумки роботи із зверненнями громадян за 2020 рік

по Ганнівській сільській раді

 

          Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про  першочергові заходи щодо  забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів  державної влади та органів місцевого самоврядування», враховуючи  особливу роль звернень  громадян у забезпеченні зв’язку між владою та громадянами, з метою вирішення  важливих проблем населення Ганнівською сільською радою   та старостинськими округами  протягом  2020 року  здійснювався прийом звернень від громадян підвідомчої території.

        Впродовж 2020 року до сільської ради     надійшло 85  первинних  звернення (з яких -  на особистому прийомі було розглянуто  81 звернення,  4 звернення надійшли через органи влади  урядова гаряча лінія та обласний контактний центр. Повторних звернень та звернень електронною поштою до сільської ради не надходило. Також до сільської ради звернулися 7 громадян з колективним зверненням.

          Протягом звітного періоду до сільської ради надійшли звернення  від таких пільгових категорій населення: 1 звернення від ветерана військової служби, 1 –  від особи з інвалідністю І групи, 1 – від особи з інвалідністю ІІІ групи,  4 – багатодітних  родин, 6 – одиноких матерів, 4 – від учасників ліквідації наслідків аварії на чорнобильській АЕС,  68 – від інших категорій населення. 

         Переважно з проблемними питаннями зверталися: селяни – 44 осіби, пенсіонери – 16 осіб,  працівники бюджетної сфери – 5осіб,  безробітні – 3 особи,  та інші – 15 осіб.

     На жорсткому контролі у сільського голови та виконуючих обов’язки старост Григорівського та Шишкинського старостинських округів знаходиться питання щодо неухильного виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» та Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації. 

          Основні питання, які порушувалися в зверненнях це -  аграрна політика і  земельні відносини – 27,транспорт і зв’язок – 1, фінансова, податкова, митна політика – 1,  соціальна політика, соціальний захист населення – 43, праця і заробітна плата – 3, охорона праці та промислова безпека – 1,  комунальне господарство – 2, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян, запобігання дискримінації – 4, діяльність органів місцевого самоврядування - 3.

         У роботі сільської ради не зафіксовано порушень строків розгляду та порядку пересилання звернень громадян. Всі звернення, що надходять до громади, розглядаються  керівництвом та надаються відповідні доручення виконавцям. Заявників завжди повідомляють про результати розгляду у встановлений законодавством термін або відповідно до встановленого терміну, визначеного у резолюціях сільського голови. Загалом вирішено позитивно  66 питань, дано роз’яснення  по 19 питаннях.

           Працівники загального відділу сільської ради неухильно виконують і дотримуються показників, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 року № 630 «Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади»,  Закону України «Про звернення громадян», Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348 (з урахуванням змін та доповнень).

         На особистому контролі в сільського голови знаходиться розгляд звернень та забезпечення проведення першочергового особистого прийому Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, осіб з інвалідністю внаслідок війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати – героїня». Особлива увага приділяється зверненням членів сімей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, військовослужбовців, які брали або беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України , операції об’єднаних  сил, членів їх сімей, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту та підтримки.

 

   

      

     Діловод Ганнівської сільської ради                           Н.Руденко

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь