A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Амброзія полинолиста

Дата: 24.07.2020 08:22
Кількість переглядів: 562

Зелений агресор - амброзія полинолиста

Зелений агресор -  амброзія полинолиста

Чистота довкілля та здоров’я людей – одна з основних проблем сьогодення. Великої шкоди  на території парків, зон відпочинку  і на посівах польових культур завдає карантинний бур’ян амброзія полинолиста.

Росте вона як в посівах різних культурних рослин, так і обабіч доріг, біля будинків та смітників, тощо. Захоплює погано оброблені поля, городи, сади, занедбані газони.  Спостерігаючи за амброзією можна сказати, що вона справжній «зелений агресор»!

Наявність карантинних рослин в рекреаційних зонах небезпечна для використання цих місць для відпочинку. Пилок амброзії викликає у людей захворювання  -  амброзійний поліноз. У період -цвітіння цього бур’яну  від нього страждає величезна кількість населення. Люди втрачають працездатність, у них набрякають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів і очей, з’являються нежить та сльозотеча. У деяких, особливо сприйнятливих людей амброзія може стати причиною виникнення бронхіальної астми, надто небезпечна вона для маленьких дітей. У надчутливих людей (алергиків) пилок та інші частини цієї рослини можуть викликати дерматит.

У світі амброзія полинолиста поширена в багатьох країнах, майже на всіх континентах. У регіонах її масового поширення шкодочинність надзвичайно велика. Одна рослина здатна утворювати до 100 тисяч насінин та зберігати схожість від 5 до 40 років.

Заходи з її знищення мають бути не одноразовими, а постійними. Треба не допускати масового розмноження. Бажано виривати бур’ян з коренем ще до початку цвітіння, а при знищенні потрібно користуватися засобами індивідуального захисту. Уважно стежити за сходами рослин на клумбах і газонах, щоб не сплутати молоду амброзію на дуже схожі з нею чорнобривці.

Громадяни! Ми живемо в третьому тисячолітті, прагнемо увійти до Європейської спільноти, тому маємо навести порядок у своїй оселі, отже боротьба з амброзією – це справа кожної людини!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь