A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнівська громада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Довідка про стан роботи із зверненнями громадян по Ганнівській сільській раді за ІІ квартал 2020 року

Дата: 03.07.2020 10:59
Кількість переглядів: 577

 

Д О В І Д К А

про стан роботи із зверненнями громадян

по Ганнівській сільській раді

за ІІ квартал 2020 року

   Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення  до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 07 лютого 2008 року № 109/2008, Ганнівською сільською радою здійснюються заходи щодо всебічного, неупередженого та кваліфікованого розгляду питань, які порушуються громадянами.

   За ІІ квартал 2020 року від громадян  надійшло  22 звернення, в тому числі звернення від громадян прийняті сільським головою 21, з них -  9 на особистому прийомі, 12 на особистому виїзному прийомі. Вирішено позитивно - 17, на 5 надано вичерпні роз’яснення. Порушені громадянами питання  в письмових та усних зверненнях, стосуються переважно: аграрної політики і земельних відносин – 7 питань,  питання соціальної політики  та захисту населення – 12 та  по одному питанню – фінансова, податкова, митна справа; праця і заробітна плата; забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян, запобігання дискримінації.

  Переважно з проблемними питаннями зверталися: селяни – 11 осіб, безробітні – 3 особи та інші – 6 осіб.

  За звітний період через органи влади, Кіровоградський Обласний контактний центр надійшло одне звернення, яке стосувалося розділу праця та заробітна плата. 

  Звернення незахищеної категорії населення, а саме   ветерани війни  та праці, учасники бойових дій, особи з інвалідністю, члени багатодітних родин, одинокі матері розглядаються  спеціалістами сільської ради першочергово.

  Робота по розгляду звернень громадян, організації особистого прийому перебуває на постійному контролі очільника громади. Для підвищення рівня правової обізнаності громадян, що звертаються до сільської ради, на стендах та сайті ОТГ розміщено інформацію щодо порядку прийому громадян, графіки прийомів посадових та службових осіб, що ведуть прийом та щоквартальні довідки про роботу зі зверненнями.

    Сільським головою, апаратом виконкому сільської ради, загальним відділом проводиться системна робота спрямована на створення необхідних умов для реалізації прав громадян при письмових та усних зверненнях що надійшли до сільської ради. Секретарем сільської ради, спеціалістами відділів приділяється увага питанням надання практичної та методичної допомоги, недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством.

   Працівники загального відділу сільської ради неухильно виконують і дотримуються показників, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 року № 630 «Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади»,  Закону України «Про звернення громадян», Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348 (з урахуванням змін та доповнень).

   На особистому контролі в сільського голови знаходиться розгляд звернень та забезпечення проведення першочергового особистого прийому Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, осіб з інвалідністю внаслідок війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати – героїня». Особлива увага приділяється зверненням членів сімей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, військовослужбовців, які брали або беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України , операції об’єднаних  сил, членів їх сімей, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту та підтримки.

 

   

Начальник загального відділу

Ганнівської сільської ради                                                     Лілія ЧЕРНИШИН

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь